Τραγωδία στα Τέμπη: Ο Ντογιάκος «ερευνά» της διαρροή της δικογραφίας και ο Μητσοτάκης τη διαφημίζει!

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο Ντογιάκος «ερευνά» της διαρροή της δικογραφίας και ο Μητσοτάκης τη διαφημίζει!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πληγώνει ο ίδιος το αφήγημά του περί θεσμικότητας και σεβασμού της Δικαιοσύνης. Άλλωστε, τα πεπραγμένα του για τη συγκάλυψη των υποκλοπών, αλλά και η πρωτοφανής παρέμβαση στον Άρειο Πάγο για τη συμπερίληψη του πορίσματος της Επιτροπής του προκαλούν ακόμα. Όμως αυτό που έφτασε να κάνει την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο είναι από τα… άγραφα!

Μόλις πριν δύο ημέρες, την περασμένη Τρίτη, ο Ισίδωρος Ντογιάκος ανακοίνωνε πως έδωσε παραγγελία προς τις εισαγγελικές αρχές της Λάρισας να διεξάγουν έρευνα για το πως διέρρευσε «λέξη προς λέξη» η απολογία του σταθμάρχη, που είχε δοθεί μόλις λίγες ώρες νωρίτερα στην ανακρίτρια Λάρισας.

Το βράδυ της Τετάρτης, τα δελτία ειδήσεων «πλημμύρισαν» με τα ηχητικά των κλήσεων του σταθμάρχη με σειρά υπηρεσιακών παραγόντων τα λεπτά πριν και μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, τα οποία προέρχονται είτε από το σύστημα ασυρμάτου, είτε από τον ΟΣΕ. Σε κάθε περίπτωση, αποτελούν και αυτά στοιχεία της δικογραφίας.

Προφανώς, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας, τα ΜΜΕ αξιολογούν και αποφασίζουν να δημοσιοποιήσουν το οποιοδήποτε ντοκουμέντο έρθει στην κατοχή τους, ακόμα και εάν δεν εισφέρουν τίποτα ουσιαστικό παρά μόνο την παραγωγή εντυπώσεων. Βέβαια, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενηδούνιας, τα όσα έπαιξαν τα κανάλια είναι προϊόν «κανονικής κοπτοραπτικής» προς άγραν εντυπώσεων. Όμως σε κάθε περίπτωση, τα ΜΜΕ κρίνονται από τον κόσμο για τα όσα αποκαλύπτουν, όπως και για όσα αποκρύπτουν.

Όμως το να φτάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να επικαλείται τις επιλεκτικές αυτές διαρροές, και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο, στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, αποτελεί το άκρον άωτον της αντιθεσμικότητας και του παραλογισμού.

«Προσωπικά ακούγοντας τους διαλόγους, τους επίμαχους διαλόγους το βράδυ του δυστυχήματος, αισθάνθηκα αυτό που πιστεύω ότι αισθανθήκατε κι εσείς και αισθάνθηκαν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες: οργή αλλά και ντροπή» δήλωσε ανερυθρίαστα ο Κυρ. Μητσοτάκης, εντάσσοντας και τα επίμαχα ηχητικά στο… νέο του αφήγημα του «όλοι μαζί τα φάγαμε».

Την ώρα δηλαδή που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καμώνεται τον αυστηρό και ζητά έρευνα από την εισαγγελία της Λάρισας για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας, ο πρωθυπουργός διαφημίζει την ακρόασή τους και δηλώνει και τα αισθήματά του γι’ αυτά! Λογικό;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter