Τέμπη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σωματείων το Σάββατο στις 12 στον σταθμό Λαρίσης

Τέμπη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σωματείων το Σάββατο στις 12 στον σταθμό Λαρίσης

Πρωτοβάθμια σωματεία και εργατικές συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση το Σάββατο 1η Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στον σταθμό Λαρίσης, απαιτώντας να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το έγκλημα και να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.
Στη συγκέντρωση καλούν οι ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου, Αριστοτέλης και Ηρώ Κωνσταντοπούλου, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και ο Σύλλογος Εργαζομένων στον ΕΛΓΟ- Δήμητρα.

Τα σωματεία καλούν σε αγώνα μεταξύ άλλων για να εθνικοποιηθεί – κρατικοποιηθεί ο σιδηρόδρομος χωρίς αποζημίωση για να φύγει Τώρα η ιταλική HELLENIC TRAIN και να λειτουργήσει Ενιαίος, αποκλειστικά δημόσιος σιδηρόδρομος με τον έλεγχο των εργαζόμενων για να είναι ασφαλής και φτηνός για το λαό κόντρα στο κέρδος. Για αποκλειστικά δημόσια τα βασικά αγαθά, ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικής λειτουργίας και της ανταποδοτικότητας για λειτουργία σε όφελος του λαού στην υγεία, την παιδεία, όλες τις συγκοινωνίες, την ενέργεια, το ρεύμα, το νερό, τον πολιτισμό.

Στο κάλεσμα μεταξύ άλλων διατυπώνονται τα εξής αιτήματα:

«- ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το έγκλημα και μέτρα για να ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.

– Να εθνικοποιηθεί – κρατικοποιηθεί ο σιδηρόδρομος χωρίς αποζημίωση για να φύγει Τώρα η ιταλική HELLENIC TRAIN και να λειτουργήσει Ενιαίος, αποκλειστικά δημόσιος σιδηρόδρομος με τον έλεγχο των εργαζόμενων για να είναι ασφαλής και φτηνός για το λαό κόντρα στο κέρδος. Απειθαρχία στις κατευθύνσεις της ΕΕ που επιβάλλουν την απελευθέρωση των αγορών και την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

– Κατάργηση εδώ και τώρα όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων! Να σταματήσει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις (Υγεία, Παιδεία, ασφαλιστικό κλπ) – Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Νερού και την ιδιωτικοποίηση της παιδοογκολογικής κλινικής. Κάτω τα χέρια από το άρθρο 16.

– Αποκλειστικά δημόσια τα βασικά αγαθά – Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικής λειτουργίας και της ανταποδοτικότητας για λειτουργία σε όφελος του λαού στην υγεία, την παιδεία, όλες τις συγκοινωνίες, την ενέργεια, το ρεύμα, το νερό, τον πολιτισμό. Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ.

– Κανένας μισθός κάτω από 1000 ευρώ καθαρά. Καθολική υποχρεωτική εφαρμογή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις και μείωση του χρόνου εργασίας.

– Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατίμηση στις τιμές στα βασικά αγαθά.

– Κατάργηση των πλειστηριασμών και των εξώσεων σε λαϊκές οικογένειες. Προστασία της λαϊκής κατοικίας και διασφάλιση του αγαθού της στέγης σε όλους/ες.

– Κατάργηση του ν Χατζηδάκη. Τέλος στην καταστολή. Κατάργηση των ειδικών δυνάμεων (ΜΑΤ ΟΠΚΕ ΔΡΑΣΗ) και της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

– Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για την αστυνομία και τους εξοπλισμούς.

Κάτω η κυβέρνηση και ανατροπή της πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου, των Μνημονίων και της «ανάπτυξης» των κερδών και της φτωχοποίησης των εργαζόμενων. Να ανατραπεί η πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας.

Η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής πάνω από τα κέρδη τους!»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter