Τέμπη: Την Κυριακή θα απολογηθεί ο σταθμάρχης

Τέμπη: Την Κυριακή θα απολογηθεί ο σταθμάρχης

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Κυριακή (5/3) στις 11:00 ζήτησε και έλαβε ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που οδηγήθηκε το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο και είναι αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «υπήρξαν νέα στοιχεία τα οποία υποχρεώνουν να παρθεί νέα προθεσμία για αύριο».

Μεταξύ αλλων ο συνήγορος του, Στέφανος Πατζαρτζίδης, τόνισε πως ο πελάτης του θα ήθελε να ευχαριστήσει τα ΜΜΕ, λέγοντας ότι «είναι πολυτίμη δουλειά των ΜΜΕ και χωρίς την βοήθεια της δημοσιογραφικης έρευνας αυτή η υπόθεση δεν θα έπαιρνε τον δρόμο που έπρεπε να πάρει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μοιραία αμαξοστοιχία κινούνταν για περισσότερο από 16 λεπτά σε λάθος γραμμή και ο σταθμάρχης Πόρων τον είχε ενημερώσει ότι ήδη από τις 23.05 η εμπορική αμαξοστοιχία είχε καθοδική πορεία προς Αθήνα.

Παραίτηση Ζηλιασκόπουλου

Την παραίτηση του από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα διερευνήσει τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη ανακοίνωσε νωρίτερα το Σάββατο ο καθηγητής Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος και στη θέση τοποθετείται ο Χρήστος Πυργίδης καθηγητής σιδηροδρομικής του ΑΠΘ.

Ο κ Ζηλιασκόπουλος αναφέρει σε δήλωση του: «Μετά την τοποθέτησή μου ως μέλους της επιτροπής διερεύνησης των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, υπό την ιδιότητα μου ως καθηγητή μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ακολούθησε σειρά δηλώσεων και δημοσιευμάτων εκ μέρους πολιτικών προσώπων που με αφορούσαν, σχετικά με την παρελθούσα θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ. Λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας της Επιτροπής, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα ήθελα η ιδιότητα μου εκείνη να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να πληγεί η ακεραιότητα και η αμεροληψία των εργασιών και του πορίσματος της Επιτροπής. Για τον λόγο αυτό, δεν θα αναλάβω τα καθήκοντα μου στην Επιτροπή και παραμένω στη διάθεση της πολιτείας, στο μέτρο που μπορώ να φανώ χρήσιμος λόγω της ειδικότητάς μου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter