Τέμπη: Ξαναχτυπά ο υπουργός για τα… μπάζα – «Όποιος ήθελε συγκάλυψη θα πετούσε τα χώματα στη θάλασσα»

Τέμπη: Ξαναχτυπά ο υπουργός για τα… μπάζα – «Όποιος ήθελε συγκάλυψη θα πετούσε τα χώματα στη θάλασσα»

Λίγες βδομάδες μετά την προκλητική δήλωση πως «είναι για τα μπάζα όσοι πολιτικοί μιλούν για μπάζωμα», ο υπουργός Δικαιοσύνης επανήλθε για να ρίξει λάδι στη φωτιά της κοινωνικής οργής για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Αυλωνίτη, ο Γιώργος Φλωρίδης ισχυρίστηκε πως «όποιος ήθελε συγκάλυψη με τα χώματα, θα τα πέταγε στη θάλασσα. Δεν θα τα πήγαινε δίπλα και μάλιστα σε ιδιωτικό χώρο να τα βλέπει ο ιδιώτης».

Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «μετατρέπεται σε παρακολούθημα Βελόπουλου» και υποστήριξε πως η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας «αποκάλυψε τα ψέματα» όσων «προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν μια ανθρώπινη τραγωδία». «Τίποτα από αυτά δεν άντεχε στην κοινή λογική ή στην κοινή κριτική» κατέληξε.

Ο κ. Αυλωνίτης αντέτεινε πως «“μιλάνε” τα χώματα. Το λένε όλοι οι εμπειρογνώμονες. Οι πάντες λένε ότι το ξυλόλιο ήταν αυτό που προκάλεσε τη διπλή έκρηξη», προσθέτοντας: «Και μας λέει ο Υπουργός ότι είμαστε για τα μπάζα; Και ο Πρωθυπουργός δεν τον βάζει στην άκρη;».

Υπουργός για τα… μπάζα

Ενώ ο υπουργός παρουσιάζεται ετοιμόλογος και άρτιος γνώστης πρακτικών συγκάλυψης, όλο αυτό το διάστημα αδυνατεί να δώσει μία σαφή απάντηση γιατί έλαβε χώρα η αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας. Την ίδια άγνοια επιδεικνύει και για τις πολιτικές γελοιότητες που διατυπώθηκαν περί αγωγού φυσικού αερίου που δήθεν περνά κάτω από το σημείο που συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Δεν γνωρίζει ο κ. Φλωρίδης ότι ο εργολάβος που διεξήγαγε την εκχωμάτωση κατέθεσε ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή πως θα μπορούσε να τα έχει πετάξει; «Τα χώματα αυτά και τα ξεριζωμένα δέντρα, τα μετέφερα εκεί από δική μου πρωτοβουλία αφού δεν ήξερα πού να τα πάω. Τυχαία επέλεξα να τα πάω εκεί, θα μπορούσα να τα έχω πετάξει» κατέθεσε ο Αθανάσιος Πανδρεμμένος στις 21/3/2024.

Ο υπουργός, λοιπόν, θα πρέπει να απαντήσει σε ποιο πρωτόκολλο προβλέπεται πως είναι στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε εργολάβου το πού θα εναποθέσει κρίσιμα στοιχεία μίας πολύνεκρης τραγωδίας; Όσον αφορά τη διαβεβαίωση περί φύλαξης του χώρου εναπόθεσης, αποδεικνύει ότι οι καταγγελίες των συγγενών θυμάτων τον βρίσκουν παγερά αδιάφορο.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Υπό έρευνα η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης»

Σκάνδαλο υποκλοπών: Όλη η απόφαση του ΣτΕ για Ανδρουλάκη – «Δεν δικαιολογείται στο πλαίσιο λειτουργίας του κράτους δικαίου»

Κασσελάκης: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό – Εύχομαι ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter