Τεμπονέρας: Αδιαμφισβήτητος πρόεδρος και ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης (Video)

Τεμπονέρας: Αδιαμφισβήτητος πρόεδρος και ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης (Video)

«Αλίμονο αν υπήρχε οποιαδήποτε πρόθεση αμφισβήτησης ενός καθόλα δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου όπως είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο αδιαμφησβήτητος πρόεδρος και ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και οφείλει να είναι ο εγγυητής της ενότητας και της επόμενης ημέρας. Αυτό που θέλουμε είναι προσθέσουμε, όχι να ακρωτηριάσουμε». Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο Διονύσης Τεμπονέρας μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Μega, μετά τα χθεσινά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή.

»Οι λόγοι για τους οποίους έχουμε υποστεί δύο σημαντικές εκλογικές ήττες αλλά και για τους οποίους ο χώρος είναι σε μία περιδίνηση, δεν είναι τόσο η γραφειοκρατία, αλλά το θολό πολιτικό μήνυμα, όχι ως αποτέλεσμα της γραφειοκρατίας αλλά μιας αμφισημίας που αφορά τα συμφέροντα εκείνα που θέλεις να εκπροσωπήσεις. Δεν μπορείς να είσαι με όλους, είσαι με τους ανθρώπους του μόχθου. Αυτούς θέλουμε να εκπροσωπήσουμε», πρόσθεσε.

Δημοψήφισμα

Ο Διονύσης Τεμπονέρας εκτίμησε ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα κάνει πίσω στην πρότασή του για το δημοψήφισμα.

«Υπάρχει η απόλυτη καταδίκη μου όσον αφορά τις εκφράσεις οι οποίες έχουν ακουστεί τους τελευταίους μήνες για βαλτούς, φυτευτούς, βαρίδια και υπονομευτές. Πριν από ενάμιση χρόνο στο Συνέδριο στο οποίο εκλέξαμε τότε τον Αλέξη Τσίπρα, είχαμε θεσμοθετήσει δύο σημαντικά όργανα, την Επιτροπή Δεοντολογίας και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Η ΕΔ είναι η μόνη αρμόδια που μπορεί να κάνει διαγραφές, όπως συλλογικά αποφασίσαμε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

»Νομίζω ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα κάνει πίσω στην προτροπή του αυτήν. Ποια θα είναι η εικόνα αν το επόμενο δίμηνο, αντί να ασχολούμαστε με το πώς θα αντιπολιτευτούμε τη ΝΔ, πώς θα βγούμε στον κόσμο να μπορέσουμε να του δώσουμε δύναμη αλλά και προτάσεις πολιτικής, αν εμείς, με βάση την πρόταση αυτήν, κλειστούμε σε αίθουσες, στήσουμε κάλπες και μαζευόμαστε στις ουρές για να στήσουμε έναν άτυπο εμφύλιο, επιλέγοντας ποιους θα διαγράψουμε και ποιους όχι; Αυτό είναι η επιτομή της εσωστρέφειας».

Όπως τόνισε ο ίδιος:

«Λέω λοιπόν ότι είμαι βέβαιος ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα αποσύρει την πρότασή του, διότι είναι μια πρόταση που δημιουργεί μια αχρείαστη εσωστρέφεια, ένα κλίμα διχαστικό και δε συντάσσεται με τις συλλογικές συνεδριακές αποφάσεις. Μπροστά μας έχουμε μια πολύ σημαντική διαδικασία. Η ΚΕ καλείται να επικυρώσει τον οδικό χάρτη προς το Συνέδριο. Είναι ο ορισμός της επόμενης ημέρας και της προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

»Θεωρώ ότι είναι ζήτημα σημερινής πολιτικής απόφασης της ΚΕ να αποσυρθεί η πρόταση για το δημοψήφισμα και από εκεί και πέρα θεωρώ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να πάρει μια ηγετική πρωτοβουλία, να καλέσει όλες τις πλευρές και την επόμενη ημέρα συντεταγμένα και με ενότητα να δούμε πώς μπορούμε να απαντήσουμε στα προβλήματα του ελληνικού λαού».

«Προβληματική διαδικασία»

Για την αποχώρησή του από την ΚΕ, ανέφερε:

«Έχουμε αποχωρήσει από μια διαδικασία διότι η πρόταση η οποία είναι στο τραπέζι περί δημοψηφίσματος, κατά την άποψή μας, είναι προβληματική. Στο σημείο που θα αποσυρθεί η πρόταση, θέλοντας να πιέσουμε προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και να δώσουμε προοπτική και ενότητα, πιέζουμε με κάθε τρόπο προκειμένου να έχουμε ένα αποτέλεσμα.

»Η επόμενη ημέρα θα μας βρει ξανά εντός του ΣΥΡΙΖΑ να αντιπολιτευόμαστε τη ΝΔ, στην πορεία μας προς ένα Συνέδριο το οποίο θα βάλει τις βάσεις για ένα αριστερό, δημοκρατικό και προοδευτικό κόμμα. Αυτό είναι σαφές. Θα δώσουμε τη μάχη του Συνεδρίου για την πολιτική μας ταυτότητα και προοπτική».

Μάχη εντός ΣΥΡΙΖΑ

Όσο για τις αποχωρήσεις στελεχών του κόμματος σημείωσε:

«Εγώ θεωρώ ότι η μάχη πρέπει να δοθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει περιθώριο έκφρασης εντός του ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα ρεύματα της Αριστεράς, άρα αυτή η μάχη μας αφορά όλους και πρέπει να δοθεί. Από εκεί και πέρα χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες ενότητας από όλες τις πλευρές και εμείς θα συνδράμουμε προς την κατεύθυνση αυτήν.

»Είμαι ξεκάθαρος και λέω ότι η επόμενη ημέρα θα μας βρει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ να δίνουμε τη μάχη για τη Δημοκρατία και την Αριστερά. Πράγματι υπάρχουν εσωτερικά ζητήματα τα οποία θα τα απαντήσουμε σε μια διαδικασία την οποία έχουμε προσδιορίσει».

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας παραμέρισε ακριβώς γιατί ήθελε να γίνει μια νέα αρχή και να κλείσει ένας ιστορικός κύκλος. Αυτό κρατάμε από την τελευταία του ομιλία, κρατάμε την πολιτική του παρακαταθήκη και υπό την έννοια αυτήν πρέπει να μείνει έξω από οποιαδήποτε αντιπαράθεση».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του τόνισε:

«Καλώ τον Στέφανο Κασσελάκη να κάνει πίσω και να ανακαλέσει μια ενέργεια (σ.σ. δημοψήφισμα) η οποία είναι αχρείαστη και μπορεί να φέρει τον χώρο σε μια εσωστρέφεια αχρείαστη για το επόμενο διάστημα. Έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα να ασχοληθούμε και να αντιπολιτευτούμε τη ΝΔ. Θεωρώ ότι θα επικρατήσει η σωφροσύνη και η πρόταση αυτή θα αποσυρθεί. Είμαι αισιόδοξος ότι η πρόταση αυτή θα φύγει από το τραπέζι».

 

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter