Τένις: Ακάθεκτος ο 18χρονος Αλκαράθ, προκρίθηκε στους «8» του US Open

Τένις: Ακάθεκτος ο 18χρονος Αλκαράθ, προκρίθηκε στους «8» του US Open

Δύο ημέρες μετά τον θρίαμβο επί του Στέφανου Τσιτσιπά, ο 18χρονος Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ απέκλεισε στη φάση των «16» και τον Πίτερ Γκόζοφτσικ με 3-2 σετ (5-7, 6-1, 5-7, 6-2, 6-0) κι έγινε ο νεαρότερος τενίστας στην ιστορία του US Open που προκρίνεται στην προημιτελική φάση του αμερικάνικου Grand Slam.

«Eίμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι για πρώτη φορά στη 2η εβδομάδα ενός Grand Slam. Είναι τόσο υπέροχο για μένα και ένα όνειρο που βγαίνει αληθινό. Είναι πραγματικά δύσκολο να παίζω αγώνες των πέντε σετ. Δεν περίμενα ότι θα βρεθώ στα προημιτελικά εδώ. Ελπίζω να παίξω περισσότερους προημιτελικούς Grand Slam στην καριέρα μου. Παίζω πολύ καλά στα τελευταία ματς» δήλωσε ο πιτσιρικάς από τη Μούρθια που έχει ξεσηκώσει το αμερικανικό κοινό.

Ο 18χρονος Ισπανός θα αντιμετωπίσει στη φάση των «8» τον Φέλιξ-Οζέρ Αλιασίμ που με τη σιρά του απέκλεισε τον Φράνσις Τιαφό. Η πρόκριση στα προημιτελικά, έχει ήδη εξασφαλίσει στον Αλκαράθ νέο ρεκόρ καριέρας και από το νο55 της παγκόσμιας κατάταξης, βρίσκεται ήδη στο νο38 με προοπτική να μπει στην 30άδα αν προχωρήσει κι άλλο στο τουρνουά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter