Tένις: Αντέχει και τα θρίλερ ο Τσιτσιπάς

Tένις: Αντέχει και τα θρίλερ ο Τσιτσιπάς

Δεύτερος σερί τελικός, μίνι εποποιία επί αραβικού εδάφους και ραντεβού με τον Φέντερερ για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος θα διεκδικήσει αύριο το τρόπαιο του Όπεν ΑΤΡ500 του Ντουμπάι (και το μισό εκατομμύριο δολάρια με τα οποία επιβραβεύεται ο νικητής).

Το 20χρονο Ελληνόπουλο πέτυχε μεγάλη ανατροπή απέναντι στον σπουδαίο Γάλλο Γκαέλ Μονφίς σε συναρπαστικό ημιτελικό διάρκειας 3 ωρών: 4-6, 7-6 (7-4), 7-6 (7-4). Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με 3-0 στο πρώτο σετ, αλλά έπαιξε κακό τένις για μία ώρα και ίδρωσε πολύ για να καλύψει το χαμένο έδαφος απέναντι στον 32χρονο αντίπαλό του. Ωστόσο, τα tiebreak εξελίσσονται σε σπεσιαλιτέ του Στέφανου.

Στον τελικό που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου (με πολλούς Έλληνες στις κερκίδες), θα αντιμετωπίσει τον Ρότζερ Φέντερερ, με ώρα έναρξης στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου. Ο Φέντερερ στον δεύτερο ημιτελικό νίκησε τον Κροάτη Τσίριτς με 6-2, 6-2. Τον περίφημο Ελβετό, ο νεαρός Έλληνας τον είχε νικήσει τον Ιανουάριο στη Μελβούρνη.

Ο Τσιτσιπάς παραμένει στο νούμερο 11 της παγκόσμιας κατάταξης και πλέον χτυπάει με αξιώσεις την πόρτα του top-10. Υπενθυμίζουμε ότι μόλις την περασμένη Κυριακή κατέκτησε στη Μασσαλία τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του, χωρίς όμως να αντιμετωπίσει εκεί κάποιο από τα μεγαθήρια του παγκόσμιου τένις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter