Τένις: Εκτός Ουίμπλεντον Ρώσοι και Λευκορώσοι

Τένις: Εκτός Ουίμπλεντον Ρώσοι και Λευκορώσοι

Toν αποκλεισμό των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από το Ουίμπλεντον αποφάσισαν οι διοργανωτές του περίφημου τουρνουά τένις, μετά από οδηγία της κυβέρνησης της Μ. Βρετανίας.

«Σε κανέναν δεν θα επιτραπεί να ανεμίσει τη ρωσική σημαία στο Ουίμπλεντον», δήλωσε ο υπουργός αθλητισμού Νάιτζελ Χάντλστον. Ωστόσο, ο Bρετανός ισχυρός άνδρας επικεφαλής της WTA Σάιμον Στόουν υποστηρίζει ότι ο αποκλεισμός των αθλητών θα είναι λανθασμένη κίνηση. Μέχρι σήμερα, οι Ρώσοι και Λευκορώσοι συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις του τένις, αλλά χωρίς τα εθνικά χρώματα των χωρών τους. Η Εθνική Ρωσίας αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ντέιβις λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Ανάμεσα στους τενίστες που εκτός απροόπτου χάνουν το φετινό Ουίμπλεντον είναι ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ (νο 2 στον Κόσμο), ο Αντρέι Ρουμπλιόφ (νο 8), ο Κάρεν Χατσάνοφ (νο 26), η Αρίνα Σαμπαλένκα (νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη των γυναικών), η Βικτόρια Αζαρένκα (νο 8) και η Αναστασία Παβλιουτσένκοβα (νο 15). Αξίζει να σημειωθεί, ότι η τελευταία έχει τοποθετηθεί δημόσια ενάντια στον πόλεμο.

Το Ουίμπλεντον έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 26 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter