Τένις: Ελληνική Μασσαλιώτιδα από τον Τσιτσιπά! (video)

Τένις: Ελληνική Μασσαλιώτιδα από τον Τσιτσιπά! (video)

O δεύτερος τίτλος της καριέρας του Στέφανου Τσιτσιπά ήρθε με …Μασσαλιώτιδα. Ο νεαρός τενίστας κατέκτησε το τουρνουά ΑΤΡ250 της Μασσαλίας με θρίαμβο 7-5 7-6 επί του 31χρονου Καζάχου Μιχαήλ Κουκούσκιν και ελπίζει ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί στο Τοp-10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η νίκη ήρθε μόλις μερικούς μήνες μετά τον παρθενικό τίτλο τα καριέρας του (τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Στοκχόλμη), ενώ ακολούθησε και η κατάκτηση του «ανεπίσημου» τουρνουά της Επόμενης Γενιάς (NextGen) στο Μιλάνο. 

Στον σημερινό τελικό, ο Τσιτσιπάς κέρδισε το πρώτο σετ σε 47 λεπτά και αντέδρασε με σιγουριά όταν βρέθηκε να χάνει με 5-4 στο δεύτερο, ισοφαρίζοντας με μπρέικ στο πιο κρίσιμο σημείο. Το tiebreak ολοκληρώθηκε με σκορ 7-5 και το χρονόμετρο του αγώνα σταμάτησε στα 119 λεπτά. Ο Στέφανος δεν έχασε ούτε ένα σετ στη διάρκεια του τουρνουά.

«Ήταν μια σπουδαία εβδομάδα και δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω που με πιστέψατε», είπε ο Τσιτσιπάς. «Πέρυσι και πρόπερσι έπαιξα εδώ με κάρτα ελευθέρας και αποκλείστηκα στον πρώτο γύρο, αλλά φέτος έκανα όλο τον δρόμο και φεύγω με αυτό το τρόπαιο. Ευχαριστώ θερμά και τους φιλάθλους που ήρθαν με ελληνικές σημαίες για να με υποστηρίξουν». Ο 20χρονος Έλληνας έγινε πλουσιότερος κατά 115.235 ευρώ με τη νίκη του στη Μασσαλία. Τα συνολικά κέρδη της καριέρας του έχουν ξεπεράσει πλέον τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Τσιτσιπάς θα βρεθεί αύριο στο νούμερο 11 της κατάταξης, για πρώτη φορά στη σταδιοδρομία του. Το απόγευμα της Δευτέρας θα τον βρει στο Ντουμπάι, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει ξανά -μεταξύ άλλων σπουδαίων- τον Ρότζερ Φέντερερ, περίπου ένα μήνα μετά την πολύκροτη αναμέτρησή τους στο Αυστραλιανό Όπεν.

_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter