Τένις: Έπος Σάκκαρη, προκρίθηκε στα προημιτελικά

Τένις: Έπος Σάκκαρη, προκρίθηκε στα προημιτελικά

Η Μαρία Σάκκαρη πέρασε στα προημιτελικά του «Ρολάν Γκαρός»! Η Ελληνίδα τενίστρια πέτυχε τη μεγαλύτερη, ίσως, νίκη της καριέρας της απέναντι στη σπουδαία Σοφία Κένιν και έφτασε στην οχτάδα του εμβληματικού «χωμάτινου» τουρνουά του Παρισιού.

Μάλιστα η Σάκκαρη κέρδισε το ματς με τρόπο εμφατικό: 6-1, 6-3 σε λιγότερο από 90 λεπτά.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε με διπλό «μπρέικ» τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο σετ και κυριάρχησε απόλυτα, απέναντι στην Aμερικανίδα Κένιν, που είναι νούμερο 4 στον κόσμο και πρωταθλήτρια του Αυστραλιανού Όπεν 2020.

Η περυσινή νικήτρια του τουρνουά, Ίνγκα Σβιάτεκ (απέναντι στην Κένιν), είναι η πιθανότερη αντίπαλος της Σάκκαρη στον αυριανό προημιτελικό. Η 20χρονη Πολωνέζα είναι εξαιρετικά φορμαρισμένη, αλλά το ίδιο ισχύει και για την Ελληνίδα. Η Σβιάτεκ αντιμετωπίζει σήμερα την Ουκρανή Κόστιουκ στις «16». Έχουν ήδη αποκλειστεί τα δύο φαβορί, Άσλεϊ Μπάρτι (τραυματισμός) και Ναόμι Οσάκα (ψυχολογικά προβλήματα).

«Ήρθα, έπαιξα, κέρδισα», είπε περιχαρής η Μαρία. «Θα ακουστεί λίγο περίεργο, αλλά μπορούσα να παίξω και καλύτερα. Αγχώθηκα λίγο στο τέλος. Είναι η πρώτη μου φορά στα προημιτελικά και θα απολαύσω τη στιγμή. Είναι μεγάλη στιγμή, δεν έχουμε μεγάλη παράδοση στο τένις, αλλά έχουμε μεγάλους πρωταθλητές. Στο σημείο που έφτασα δεν βάζω στον εαυτό μου προσδοκίες ούτε φοβίες». Η Σάκκαρη, νούμερο 17 στο αρχικό ταμπλό, αφιέρωσε τη νίκη στην οικογένειά της «και κυρίως στον παππού και στη γιαγιά».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει αύριο στον προημιτελικό των Ανδρών τον Ρώσο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Τσιτσιπάς θα αναρριχηθεί στο 4 εάν νικήσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter