Τένις: Έχασε την ευκαιρία ο Τσιτσιπάς

Τένις: Έχασε την ευκαιρία ο Τσιτσιπάς

Πάλεψε γενναία ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, αλλά δεν μπόρεσε να λυγίσει τον ασυναγώνιστο Νόβακ Τζόκοβιτς: 3-6, 6-7 (4), 6-7 (5). Ο Σέρβος κέρδισε το περίφημο τουρνουά για 10η φορά στη λαμπρή καριέρα του.

Ο 35χρονος Τζόκοβιτς πανηγύρισε με αναφιλητά χαράς τη νίκη του και αποθεώθηκε από χιλιάδες ενθουσιώδεις συμπατριώτες του που βρέθηκαν στις κερκίδες της Rod Laver Arena (μαζί με πάρα πολλούς Έλληνες), αλλά και στον περίβολο του γηπέδου. Ο «Νόλε» κέρδισε τον τίτλο παίζοντας τραυματίας, ενώ έχασε μόνο ένα σετ στους αγώνες του, από τον Γάλλο Κουοκό στον πρώτο γύρο.

Ο Τσιτσιπάς έπιασε πολύ καλή απόδοση μετά το άσχημο ξεκίνημα, αλλά έχασε καθοριστικούς πόντους, όπως το σετ-πόιντ με το οποίο θα ισοφάριζε τον τελικό στο 5-4 του δεύτερου σετ. Ο πολύπειρος Τζόκοβιτς ήταν σαφώς ανώτερος και στα δύο tiebreak, όπου προηγήθηκε με 4-1 και 5-0 αντίστοιχα.

«Νόβακ, οι αριθμοί και τα επιτεύγματά σου μιλούν από μόνα τους, ξέρω πόσα έχεις περάσει, εσύ και η οικογένειά σου, και υποκλίνομαι στην καριέρα σου», είπε από το μικρόφωνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς απευθυνόμενος στον μεγάλο του αντίπαλο, εμφανώς απογοητευμένος προσθέτοντας ότι ο Τζόκοβιτς είναι ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών και ότι «μεγαλώσαμε με τον ίδιο τρόπο και ζούμε ένα απίστευτο ταξίδι».

«Με συγκίνησαν πολύ τα λόγια σου, Στέφανε, το εκτιμώ πολύ που δείχνεις τέτοιον σεβασμό», ανταπέδωσε τη φιλοφρόνηση ο Τζόκοβιτς. «Σε συγχαίρω, εσένα, την ομάδα και την οικογένειά σου για το υπέροχο τουρνουά. Ασφαλώς ο σημερινός δεν είναι ο τελευταίος σου τελικός σε επίπεδο Γκραν Σλαμ. Είσαι από τους καλύτερους επαγγελματίες και από τους πιο ενδιαφέροντες τύπους, στο Τουρ».

Ο Σέρβος τόνισε ότι η πατρίδα του και η Ελλάδα ζουν βίους παράλληλους στο τένις και στέλνουν ξεχωριστό μήνυμα για τους νέους αθλητές σε όλο τον Κόσμο: «Μην αφήνετε κανέναν να σας κλέψει το όνειρο, ποτίστε το σαν να είναι λουλούδι».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει νικηθεί ποτέ σε τελικό ή σε ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν (10/10), ενώ παραμένει αήττητος σε αυστραλιανό έδαφος από το 2018. Πέρυσι δεν αγωνίστηκε στο τουρνουά, αφού απελάθηκε επειδή αρνήθηκε να εμβολιαστεί ενάντια στον Covid-19 Πλέον, μετράει 22 τίτλους Γκραν Σλαμ. Oι οπαδοί του, και ο πατέρας του, φόρεσαν μπλουζάκια με τον αριθμό «10» στη διάρκεια της απονομής.

Ο 24χρονος Τσιτσιπάς έφτασε στο σημερινό ραντεβού χωρίς να υποστεί ήττα μέσα στο 2023, αλλά πλέον έχει χάσει και τους δύο τελικούς Γκραν Σλαμ της καριέρας του, αμφότερους από τον Τζόκοβιτς: «Ρολάν Γκαρός» 2021, Αυστραλιανό Όπεν 2023. Το σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι 11-2 υπέρ του Σέρβου και 6-0 σε τελικούς.

Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, ο Τζόκοβιτς επέστρεψε στο νούμερο 1 τη παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στο 3, πίσω από τον Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ, που είναι τραυματίας και δεν ταξίδεψε στη Μελβούρνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter