Τένις: Γράφει ιστορία ο Τσιτσιπάς, στα ημιτελικά του «Ρολάν Γκαρός»

Τένις: Γράφει ιστορία ο Τσιτσιπάς, στα ημιτελικά του «Ρολάν Γκαρός»

Ασταμάτητο τρένο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στα ημιτελικά του περίφημου «Ρολάν Γκαρός» και βλέπει στον ορίζοντα τον Νόβακ Τζόκοβιτς, με έπαθλο μία θέση στον κυριακάτικο τελικό! 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κατόρθωμα στην καριέρα του 22χρονου Έλληνα, ο οποίος έφτασε στην τετράδα ενός από τα σημαντικότερα τουρνουά Γκραν Σλαμ.

Μάλιστα ο προημιτελικός με τον Ρώσο Αντρέι Ρουμπλιόφ διήρκεσε λιγότερο από 2 ώρες: 7-5, 6-2, 6-3 σε 1 ώρα και 55 λεπτά. Ήταν το τέταρτο συνεχόμενο 3-0 του Τσιτσιπά, ο οποίος έχει να χάσει σετ από το ματς του 1ου γύρου με τον άγνωστο Ισπανό Μουνάρ.

Ο Τσιτσιπάς πανηγύρισε με σφιγμένες γροθιές και πλατύ χαμόγελο, μπροστά στους γονείς του στο Παρίσι. Μπροστά στο μικρόφωνο των Γάλλων συγκινήθηκε και δυσκολεύτηκε να μιλήσει.

«Αισθάνομαι πολύ άνετα παρά την άσχημη αρχή, είμαι αγωνιστής και πάντοτε ψάχνω τις λύσεις στις δύσκολες στιγμές, βάζοντας το μυαλό μου να δουλέψει», είπε. «Είναι όνειρο για μένα, να παίξω στον ημιτελικό ενός τουρνουά που παρακολουθούσα από μικρός στην τηλεόραση. Μάλιστα έκανα κοπάνες από το σχολείο για να βλέπω τους αγώνες. Μerci Paris, je t’aime!»

Ο ημιτελικός θα διεξαχθεί στο χώμα του κεντρικού γηπέδου «Φιλίπ Σατριέ» την Παρασκευή. Ο αντίπαλός του Τσιτσιπά θα είναι ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς, εκτός αν κάνει την έκπληξη στον δεύτερο προημιτελικό της σημερινής ημέρας ο Ισπανός Καρένιο-Μπούστα (νο. 17).

Ο 22χρονος Ρουμπλιόφ, νούμερο 13 στο ταμπλό, είχε νικήσει τον Τσιτσιπά στον τελικό του Αμβούργου πριν από δέκα μέρες. Με τη σημερινή του νίκη, το Ελληνόπουλο ανεβαίνει για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter