Τένις: Η είσοδος στην ATP όνειρο του μονόχειρα Χαντ

Τένις: Η είσοδος στην ATP όνειρο του μονόχειρα Χαντ

Tο Te Anau Tennis Invitational αναμένεται να ξεκινήσει στις 28 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει μερικούς από τους καλύτερους τενίστες της Νέας Ζηλανδίας.

Η φετινή διοργάνωση, όμως, είναι ιδιαίτερη καθώς θα συμμετάσχει ο Άλεξ Χαντ, ένα αγόρι που γεννήθηκε πριν από 23 χρόνια με ένα μόνο χέρι, αλλά τώρα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί αρτιμελείς αθλητές.

Με έπαθλο 20.000 δολαρίων, το τουρνουά Te Anau είναι το τρίτο πιο σημαντικό στη Νέα Ζηλανδία. Μια μοναδική ευκαιρία για τον Χαντ, που δηλώνει ότι «παίζοντας απέναντι στους καλύτερους τενίστες της Νέας Ζηλανδίας θα είναι μια μεγάλη εμπειρία, την οποία θα προσπαθήσω να ζήσω στο μέγιστο. Η τύχη μου είναι ότι δεν ξέρω τι σημαίνει να παίζεις με δύο χέρια, στερούμενος το αριστερό από τη γέννηση».

Ο Χαντ είναι τώρα νούμερο 41 στη Νέα Ζηλανδία, αλλά έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον. «Θέλω να φθάσω στην παγκόσμια κατάταξη, για να αποδείξω σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με μένα ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο», λέει.

Εδώ και τέσσερα χρόνια παίζει στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα με το Saint Mary’s College Athletics, του οποίου είναι ο ηγέτης τόσο στο απλό όσο και στο διπλό. Με προπονητή τον Τζον Γκάρντινερ, ο Άλεξ συνεχίζει να ψάχνει για τον πρώτο βαθμό στην κατάταξη της ΑΤΡ.

Τελευταίο τουρνουά του ήταν στο Άμστελβεν (Ολλανδία), όπου έχασε στον πρώτο γύρο του απλού με 2-6, 2-6 από τον Μάικελ Μποργκ, ενώ γνώρισε την ήττα (0-6, 3-6) επίσης στον πρώτο γύρο του διπλού, με συμπαίκτη τον Άγγλο Τζέιμς Μάρκιεβιτς

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter