Αυστραλιανό Open: «Λύγισε» ο Τσιτσιπάς απέναντι στον Μεντβέντεφ

Αυστραλιανό Open: «Λύγισε» ο Τσιτσιπάς απέναντι στον Μεντβέντεφ

Δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τον Ρώσο Ντανιίλ Μεντβέντεφ όπως και πέρυσι: 6-7, 6-4, 4-6, 1-6.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε σε 2 ώρες και 30 λεπτά. Ο Ρώσος θα αντιμετωπίσει στον κυριακάτικο τελικό τον Ισπανό Ράφα Ναδάλ.

O Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 4-1 στο tiebreak του πρώτου σετ, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το προβάδισμα. Ξεκίνησε όμως με «μπρέικ» το δεύτερο σετ και επανέλαβε το κατόρθωμα στο 4-4, με αποτέλεσμα να φτάσει χωρίς άγχος στην ισοφάριση.

Στην ανάπαυλα ανάμεσα στο δεύτερο και στο τρίτο σετ, ο Μεντβέντεφ εξαπέλυσε έντονη φραστική επίθεση ενάντια στον Γάλλο διαιτητή, υποστηρίζοντας ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεχόταν οδηγίες από τον πατέρα του (κάτι που πάντως δεν επιβεβαιωνόταν από τις κάμερες).

Ο Μεντβέντεφ εξερράγη: «Πώς του επιτρέπεις να μιλάει σε κάθε πόντο; Είναι βλακεία αυτό, είσαι τόσο κακός διαιτητής… Πώς γίνεται να είσαι τόσο κακός και να διευθύνεις ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν;»

O Ρώσος ξεπέρασε τον εκνευρισμό του χωρίς άλλες απώλειες και κέρδισε το τρίτο σετ με καθοριστικό «μπρέικ» στο 5-4. Η συνέχεια αποδείχθηκε εύκολη για τον Μεντβέντεφ, που ήταν ανώτερος και θεωρείται ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο αυτή την εποχή. Πριν από μερικούς μήνες, κέρδισε το Όπεν της Νέας Υόρκης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τσιτσιπάς εγχειρίστηκε στον αγκώνα προ διμήνου και η συμμετοχή του στο Όπεν της Μελβούρνη ήταν αμφίβολη μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Νωρίτερα, ο Ράφα Ναδάλ κέρδισε το πρώτο εισιτήριο για τον κυριακάτικο τελικό, με νίκη επί του Ιταλού Ματέο Μπερετίνι. Ο Ναδάλ έχει κερδίσει 20 τουρνουά Γκραν Σλαμ, όσα και οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Ρότζερ Φέντερερ.

Οι Ελληνοαυστραλοί Νικ Κύργιος και Θανάσης Κοκκινάκης θα αντιμετωπίσουν αύριο στον τελικό του διπλού ανδρών τους Αυστραλούς Έμπντεν-Περσέλ.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter