Τένις: Λύγισε στο τέλος ο γενναίος Τσιτσιπάς

Τένις: Λύγισε στο τέλος ο γενναίος Τσιτσιπάς

Μια ανάσα από τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού τένις έφτασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πριν παραδοθεί στον ανίκητο φέτος Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Ο κορυφαίος τενίστας της υφηλίου χρειάστηκε πέντε σετ και τέσσερις ώρες μάχης, για να νικήσει το 22χρονο Ελληνόπουλο με 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1 στον ημιτελικό του «Ρολάν Γκαρός». Στο ματς του τίτλου, θα αντιμετωπίσει τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Το σημείο κλειδί ήταν στις αρχές του πέμπτου σετ, όταν ο Τζόκοβιτς έσπασε δύο φορές το σερβίς του Τσιτσιπά και προηγήθηκε με 4-1. Στο υπόλοιπο του αγώνα προστάτευσε το προβάδισμα με όπλο την πείρα του και κατέκτησε σχετικά εύκολα τη νίκη, μετά από επική μάχη που κράτησε 3 ώρες και 54 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε άσχημα, έχασε σχεδόν αμαχητί το πρώτο σετ σε 41 λεπτά και αντιμετώπισε το ματς με πολλά νεύρα, απόρροια των χαμένων ευκαιριών για «μπρέικ» στο ξεκίνημα (0/10). Το δεύτερο σετ ολοκληρώθηκε ακόμα πιο γρήγορα (38’) και το ματς φαινόταν χαμένο.

Ωστόσο, ο αρχικά απογοητευτικός Τσιτσιπάς έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και κήρυξε αντεπίθεση με δύο απανωτά «σπασίματα» μετά το 5-4 του Σέρβου στο τρίτο σετ (57’). Μάλιστα ξεκίνησε το τέταρτο σετ με 2-0, αλλά ο έμπειρος αντίπαλός του ισοφάρισε αμέσως. Ο Ελληνας πρωταθλητής χρειάστηκε ιατρική συνδρομή, αλλά συνέχισε χωρίς πρόβλημα και ισοφάρισε τον ημιτελικό με «μπρέικ» λίγο πριν το τέλος: 6-4.

Όλα έμελλε να κριθούν στη ρουλέτα του πέμπτου σετ, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ώρα Γαλλίας. Αλλά η ποιότητα του χαλκέντερου Τζόκοβιτς έκανε τη διαφορά στο τέλος. Ο Σέρβος απέδωσε τα εύσημα στον Τσιτσιπά: “Είναι εξαιρετικός παίκτης, κινείται στη σωστή κατεύθυνση, κουράστηκα πάρα πολύ για να τον κερδίσω”.

Ο 33χρονος Νόβακ Τζόκοβιτς (νο. 1 στον Κόσμο έναντι 5 του Τσιτσιπά) παραμένει αήττητος μέσα στο 2020, αφού η μοναδική αποτυχία του ήλθε με ντισκαλιφιέ στο Αμερικανικό Όπεν του Σεπτεμβρίου, όπου αποκλείστηκε επειδή πέταξε ένα μπαλάκι σε μια ball-girl.

O Iσπανός Ράφα Ναδάλ κέρδισε το πρώτο εισιτήριο για τον κυριακάτικο τελικό, με επιβλητική εμφάνιση απέναντι στον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν, αν και δυσκολεύτηκε στο τρίτο σετ: 6-3, 6-3, 7-6 (7-0).

Εξπέρ στη χωμάτινη επιφάνεια, ο 34χρονος Nαδάλ έχει κερδίσει το «Ρολάν Γκαρός» 12 φορές την τελευταία δεκαπενταετία! Μάλιστα μετράει τρεις συνεχόμενους τίτλους από το 2017 και έχει γνωρίσει μόλις 2 ήττες σε 101 αγώνες καριέρας στο περίφημο τουρνουά. Επίσης, δεν έχει χάσει ποτέ σετ σε ημιτελικό, στο κοκκινόχωμα του Παρισιού.

Στον τελικό των γυναικών, το μεσημέρι του Σαββάτου, η 21χρονη Αμερικανίδα Σοφία Κένιν θα αντιμετωπίσει τη 19χρονη Πολωνέζα Ίγκα Σβιάτεκ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter