Τένις: Με Τζόκοβιτς ο Τσιτσιπάς στον τελικό

Τένις: Με Τζόκοβιτς ο Τσιτσιπάς στον τελικό

Ο εκπληκτικός Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον κυριακάτικο τελικό του «Ρολάν Γκαρός».

Ο 34χρονος Σέρβος, κορυφαίος τενίστας στον Κόσμο τα τελευταία χρόνια νίκησε τον Ραφαέλ Ναδάλ με 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2 σε τιτανομαχία που κράτησε πάνω από 4 ώρες και σφράγισε το δεύτερο εισιτήριο.

Ο συναρπαστικός ημιτελικός ήταν υψηλότατου επιπέδου και ουσιαστικά κρίθηκε στο τρίτο σετ, αφού ο 35χρονος Ισπανός ξέμεινε από δυνάμεις και παραδόθηκε στο τέταρτο. «Ήταν το κορυφαίο ματς που έπαιξα ποτέ σε αυτό το τουρνουά», ομολόγησε ο Τζόκοβιτς. Ο Ναδάλ έχει κερδίσει το «Ρολάν Γκαρός» 13 φορές και δεν είχε ηττηθεί ποτέ σε ημιτελικό της διοργάνωσης

Νωρίτερα, ο Τσιτσιπάς, που από τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, νίκησε στον πρώτο ημιτελικό τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (νο. 6) με 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3. Ο 22χρονος Έλληνας προετοιμάζεται για τον πρώτο τελικό Γκραν Σλαμ στην καριέρα του.

O Tζόκοβιτς νίκησε τον Τσιτσιπά με 3-2 σερ μετά από θρίλερ στον περυσινό ημιτελικό στο χώμα του Παρισιού. Το Ελληνόπουλο τον έχει νικήσει δύο φορές σε επτά αναμετρήσεις (Τορόντο 2018, Σανγκάη 2019).

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 4μμ της Κυριακής. O Tζόκοβιτς έχει κερδίσει το «Ρολάν Γκαρός» μόνο μία φορά, το 2016.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter