Τένις: Μέγας Τσιτσιπάς, «καθάρισε» τον Φέντερερ! (video)

Τένις: Μέγας Τσιτσιπάς, «καθάρισε» τον Φέντερερ! (video)

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες της νεαρής καριέρας του πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κατατρόπωσε τον Ρότζερ Φέντερερ με 6-3, 6-4 σε 1 ώρα και 36 λεπτά και προκρίθηκε χωρίς απώλειες στον τελικό των ΑΤΡ Finals, οι οποίοι ολοκληρώνονται το βράδυ της Κυριακής στο Λονδίνο.

Μολονότι προερχόταν από τη χθεσινή τρίωρη μάχη με τον Ναδάλ, ο Στέφανος πραγματοποίησε συγκλονιστική εμφάνιση από τις πρώτες στιγμές του αγώνα (τον οποίο ξεκίνησε «σπάζοντας» το σερβίς του Ελβετού) μέχρι το φινάλε του, μιάμιση ώρες αργότερα.

Το πρώτο σετ ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα μετά το αρχικό 3-0, αφού ο 38χρονος Φέντερερ σπατάλησε τα 5 break points που βρήκε στον δρόμο του, ενώ στο δεύτερο ο Τσιτσιπάς έκανε δύο «μπρέικ» και δέχθηκε ένα για να προηγηθεί με 4-2. Δεν πτοήθηκε ούτε όταν βρέθηκε να χάνει με 15-40 στο τελευταίο γκέιμ του αγώνα, τον οποίο έκλεισε με 4 συνεχόμενους δικούς του πόντους και «άσο».

Το κοινό στην Ο2 Αrena ήταν στην πλειοψηφία του με το μέρος του δημοφιλέστατου Φέντερερ, αλλά χειροκρότησε θερμά τον νικητή, που μάλιστα έπαιξε ελαφρά τραυματισμένος. Στις κατάμεστες εξέδρες είδαμε και αρκετές ελληνικές σημαίες.

Ο αντίπαλος του 21χρονου Τσιτσιπά στον αυριανό τελικό (20.00) θα βγει γύρω στα μεσάνυχτα, από τον δεύτερο ημιτελικό, ανάμεσα στον αήττητο Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ και στον πρωταθλητή του 2018 Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ (τον οποίο ο Έλληνας νίκησε εύκολα στον α’ γύρο την περασμένη Τετάρτη).

Οι Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ, Μπερετίνι αποκλείστηκαν στην πρώτη φάση του τουρνουά, στο οποίο μετέχουν οι 8 κορυφαίοι τενίστες του Κόσμου. Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται σήμερα στο νούμερο 6 όπου θα τελειώσει τη σεζόν, ο Τιμ στο 5, ο Zβέρεφ στο 6 και ο Φέντερερ στο 3.

Στέφανος: Stranger things

«Stranger things», έγραψε ο Τσιτσιπάς με τον κίτρινο μαρκαδόρο στην κάμερα των Άγγλων, ως φόρο τιμής σε μία από τις αγαπημένες του τηλεοπτικές σειρές. Η αλήθεια είναι, ότι η πορεία του την τελευταία διετία θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας!

«Χριστέ μου, είμαι τόσο υπερήφανος για τον εαυτό μου σήμερα», είπε στο μικρόφωνο των διοργανωτών. «Ευχαριστήθηκα πολύ τον αγώνα, ήταν μία πνευματική μάχη και ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου. Τέτοιες μέρες αναρωτιέσαι πώς έφτασες μέχρι εδώ. Μία αναμέτρηση με τον Ρότζερ είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να τύχει σε κάποιον. Είναι μάγος ο τύπος, δεν γίνεται να τον αντιγράψω, προσπαθώ να κάνω έστω τα μισά από όσα μπορεί εκείνος».

Ο Φέντερερ ήταν το εφηβικό ίνδαλμα του 21χρονου Τσιτσιπά. «Ήλπιζα ότι κάποια στιγμή θα κατόρθωνα να βρεθώ στο ίδιο γήπεδο μαζί του. Όταν ήμουν μικρότερος και παρακολουθούσα αυτούς τους αγώνες, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα στεκόμουν εδώ. Απομένει να προετοιμαστώ για τον τελικό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter