Τένις: «Μπλόκο» στον Τζόκοβιτς, κρατείται στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης

Τένις: «Μπλόκο» στον Τζόκοβιτς, κρατείται στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης

Σε νίλα επικών διαστάσεων φαίνεται να εξελίσσεται η προσπάθεια του Νόβακ Τζόκοβιτς να παίξει στο Australian Open ανεμβολίαστος. Η πρωτοφανής αντίδραση των πολιτών, αλλά και του πολιτικού κόσμου στην Αυστραλία μπλοκάρει την είσοδο του διάσημου αθλητή στη χώρα.

Ο κορυφαίος τενίστας στον Κόσμο κρατείται επί ώρες εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, αφού οι τοπικές αρχές απορρίπτουν τα έγγραφα της «ιατρικής εξαίρεσης» που του δόθηκε από τους διοργανωτές.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον προειδοποίησε τον Τζόκοβιτς ότι δεν πρόκειται να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο αεροδρόμιο. Η Μελβούρνη είναι η πόλη με το μεγαλύτερης διάρκειας lockdown παγκοσμίως (περίπου 2 χρόνια), ενώ ακόμα και τοπικοί ήρωες του αθλητισμού όπως ο πιλότος της Φόρμουλα 1 Ντανιέλ Ρικιάρντο υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο.

Τα διεθνή ταξίδια από και προς την Αυστραλία παραμένουν απαγορευμένα για όσους ταξιδιώτες δεν θέλουν να υποβληθούν σε καραντίνα 14 ημερών, ενώ δεν επιτρέπονται οι εσωτερικές μετακινήσεις πολιτών από περιφέρεια σε περιφέρεια.

Η απόφαση του Open να κλείσει τις πόρτες στους ανεμβολίαστους τενίστες έχει ανακοινωθεί εδώ και πολλές εβδομάδες, αλλά ο Τζόκοβιτς έφτασε στη Μελβούρνη γύρω στα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη (τοπική ώρα) με έγγραφα που τον θέλουν να έχει νοσήσει μέσα στο τελευταίο εξάμηνο.

«Δεν θα του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα», προειδοποιούσε μέσω Twitter η υπουργός Αθλητισμού της πολιτείας Βικτόρια, Τζάαλα Πούλφορντ. «Τις βίζες τις εγκρίνει η κεντρική κυβέρνηση και τις ιατρικές εξαιρέσεις οι γιατροί. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε».

Οι άνθρωποι του Τζόκοβιτς μιλούν για «γραφειοκρατικό μπλέξιμο», αλλά το κοινό στην Αυστραλία εμφανίζεται εξοργισμένο για την αλαζονική συμπεριφορά του τενίστα μέσα από τις αναρτήσεις στα social media. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις προέρχονται κυρίως από Σέρβους και Έλληνες της διασποράς.

Επισήμως, ο Τζόκοβιτς αρνείται να αποκαλύψει αν είναι εμβολιασμένος, επικαλούμενος «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα». Προφανώς όμως ανήκει στις τάξεις των αρνητών, με κριτήρια ιδεολογικά αν κρίνουμε από διάφορες τοποθετήσεις του.

«Δεν με ενδιαφέρει αν ο άνθρωπος αυτός παίζει καλό τένις», έγραψε στο Twitter o Στίβεν Πάρνις, πρώην αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αυστραλίας. «Εάν είναι ανεμβολίαστος, θα πρέπει να απελαθεί από τη χώρα. Η εξαίρεση που του δόθηκε στέλνει το χειρότερο μήνυμα στους πολίτες που παλεύουν να ξορκίσουν τον Covid-19».

«Είναι ντροπή και κλωτσιά στο στομάχι, να δίνεται εξαίρεση σε έναν αστέρα του τένις όταν οι οικογένειές μας έχουν εξαναγκαστεί σε έξι λοκντάουν», διαμαρτυρήθηκε ο αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων της Βικτόρια, Ντέιβιντ Σάουθγουικ.

Ο ίδιος ο Τζόκοβιτς δεν έχει τοποθετηθεί, μετά την πανηγυρική ανάρτηση που τον εικόνιζε στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, έτοιμο να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για τη Μελβούρνη. Ο «Νόλε» είναι ο πρωταθλητής του 2021 στο Αυστραλιανό Όπεν, το οποίο θα ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή του (εμβολιασμένου πλέον) Στέφανου Τσιτσιπά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter