Τένις: Νίκησε ο Τσιτσιπάς, περιμένει Ναδάλ

Τένις: Νίκησε ο Τσιτσιπάς, περιμένει Ναδάλ

Στον αγώνα της Πέμπτης με τον Ράφα Ναδάλ θα κριθεί η πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά των ΑΤΡ Finals. Ο 22χρονος Έλληνας νίκησε τον Ρώσο Αντρέι Ρουμπλιόφ με 6-1, 4-6, 7-6 (8-6), αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη επί του περίφημου Ισπανού για να συνεχίσει την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι στο Λονδίνο. Ο αποψινός αγώνας του κράτησε 2 ώρες και 5 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι και χρειάστηκε μόλις 19 λεπτά για να κερδίσει το πρώτο σετ, απέναντι στον 23χρονο Ρώσο, από τον οποίο είχε ηττηθεί στον τελικό του Αμβούργου τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, ο Ρουμπλιόφ αντεπιτέθηκε προς το τέλος του δεύτερου σετ και ισοφάρισε σε 1-1, με «μπρέικ» στο σερβίς του Τσιτσιπά. Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος έχασε αρκετές ευκαιρίες για να γίνει αφεντικό πριν τη «ρουλέτα» του tiebreak, όπου προηγήθηκε με 5-2 αλλά χρειάστηκε να σώσει ένα match point πριν κερδίσει, με τρεις συνεχόμενους πόντους στο φινάλε!

Στον άλλο αγώνα του Ομίλου, ο Ντόμινικ Τιμ νίκησε τον Ναδάλ μετά από δύο συναρπαστικά σετ: 7-6 (9-7), 7-6 (7-4). Ο Αυστριακός, νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης και φιναλίστ πέρυσι, εξασφάλισε την πρόκρισή του στην τετράδα της διοργάνωσης. Την Κυριακή είχε νικήσει τον Τσιτσιπά στην πρεμιέρα με 2-1 σετ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter