Τένις: Ο Φέντερερ κατατρόπωσε τον Ναδάλ

Τένις: Ο Φέντερερ κατατρόπωσε τον Ναδάλ

Τον αειθαλή Ρότζερ Φέντερερ ανέδειξε νικητή η τιτανομαχία με τον Ραφαέλ Ναδάλ, στα ημιτελικά του περίφημου τουρνουά Ουίμπλεντον

Ο 38χρονος Ελβετός θριάμβευσε με εκπληκτικό τένις επί του 33xρονου Ισπανού με 7-6, 1-6, 6-3, 6-4 και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό της Κυριακής.

Ο συναρπαστικός αγώνας, από τους ωραιότερους στην πλούσια ιστορία των Αναμετρήσεων ανάμεσα στους δύο ζωντανούς θρύλους, κράτησε 3 ώρες και 22 λεπτά. Μάλιστα ο Ναδάλ έσωσε δύο match point στο 3-5 του τέταρτου σετ και άλλα δύο στο αμέσως επόμενο γκέιμ, πριν παραδοθεί. Υπενθυμίζουμε ότι ο Στέφανος Τι τσιμπάς στους έχει κερδίσει και τους δύο μέσα στο 2019.

Ο Φέντερερ (101-12 στο Ουίμπλεντον) θα διεκδικήσει το 9ο τρόπαιο της καριέρας του, στον 12ο τελικό, απέναντι στον τετράκις πρωταθλητή και νούμερο 1 του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος νίκησε με 3-1 σετ τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ στον πρώτο ημιτελικό.

Συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από την τελευταία φορά που ο -σπεσιαλίστας στο χώμα- Ναδάλ έφυγε θριαμβευτής από το Λονδίνο. Επίσης ο Καταλανός μετράει πλέον 6 ήττες και στις τελευταίες 7 αναμετρήσεις με τον Φέντερερ.

Το τρόπαιο στις γυναίκες θα διεκδικήσουν στο χορτάρι του Ουίμπλεντον η Αμερικανίδα Σερίνα Γουίλιαμς των 7 τίτλων και η Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ που δεν τα έχει κατακτήσει ποτέ, το απόγευμα του Σαββάτου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter