Τένις: Ο Ναδάλ «λύγισε» τον Τσιτσιπά μετά από 3,5 ώρες (Videos)

Τένις: Ο Ναδάλ «λύγισε» τον Τσιτσιπά μετά από 3,5 ώρες (Videos)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να κατατροπώσει τον Ράφα Ναδάλ μέσα στο σπίτι του. Ο μετρ της χωμάτινης επιφάνειας Ισπανός κέρδισε τον τελικό με 6-4, 6-7 (6), 7-5, μετά από μάχη 3 ωρών και 37 λεπτών και κατέκτησε το τουρνουά της Βαρκελώνης.

Ήταν μία χρυσή ευκαιρία νίκης για τον Τσιτσιπά, που επέστρεψε δριμύτερος από το 0-1 και είχε ένα match-point στο τρίτο σετ, αλλά δεν κατόρθωσε να το αξιοποιήσει κερδίζοντας τον κρίσιμο πόντο.

Οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν τον τελικό στο γήπεδο αναγνώρισαν την αξία του Στέφανου Τσιτσιπά και τον χειροκρότησαν θερμά επί συναπτό τρίλεπτο, πριν αποθεώσουν τον Ναδάλ. Ο ίδιος τους ευχαρίστησε συγκινημένος πίσω από τη μάσκα του.

«Ράφα, πόσες φορές θα νικήσεις πια;» αστειεύτηκε το Ελληνόπουλο. «Σε ζηλεύω και είναι πολύ ζόρικο να παίζει κανείς απέναντί σου, αλλά σε συγχαίρω από την καρδιά μου. Τι εβδομάδα ήταν και αυτή! Βλέπω το τένις ως τέχνη και ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου, με πρώτο τον πατέρα μου Απόστολο, που ήταν πάντα δίπλα μου όχι μόνο στις όμορφες, αλλά και στις πιο δύσκολες στιγμές. Μου είχε λείψει πολύ ο κόσμος στις εξέδρες, μακάρι να γίνει παρόμοιο εντυπωσιακό τουρνουά και στην πατρίδα μου την Ελλάδα, γιατί το αξίζει».

Mατς υψηλού επιπέδου

Το ματς ήταν υψηλότατου επιπέδου και ο Τσιτσιπάς έπαιξε εξαιρετικά στο ξεκίνημα. Μπήκε τον τελικό με «μπρέικ» και προηγήθηκε με 3-1, αλλά ο πολύπειρος Ναδάλ απάντησε με τον ίδιο τρόπο στα μισά του πρώτου σετ και κυριάρχησε μέχρι το τέλος του (σε 58’).

Το συναρπαστικό δεύτερο σετ (που κράτησε 83 λεπτά) ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο: «σπάσιμο» του Τσιτσιπά στο 1-1. Ο Ναδάλ ισορρόπησε και σπατάλησε δύο match-point στο 5-4, αλλά και ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε τρεις ευκαιρίες να γίνει αφεντικό του σετ στο 5-5. Στο τάι-μπρέικ, ο Τσιτσιπάς μετέτρεψε το 2-4 σε 6-4 και έδωσε παράταση στον τελικό.

Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το match-point που του δόθηκε στο 5-4. Ο Ναδάλ άντεξε και αμέσως μετά «έσπασε» το σερβίς του Έλληνα, σε μία μονομαχία για γερά νεύρα. Το φινάλε βρήκε τον Ναδάλ να πανηγυρίζει έξαλλα ξαπλωμένος ανάσκελα στο χώμα, μέσα σε θερμά χειροκροτήματα από εκατοντάδες συμπατριώτες του.

Ο Ναδάλ ανδρώθηκε στη Βαρκελώνη (όπου ο θείος του, Μιγκέλ Άνχελ, υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη Μπάρτσα) και μάλιστα ο αγώνας έγινε στο «γήπεδο Ράφα Ναδάλ»! Πλέον, έχει στη συλλογή του 12 τρόπαια στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Ο Τσιτσιπάς μετρούσε 9 συνεχόμενες νίκες με σκορ 2-0 πριν το σημερινό ματς, ενώ ο Ναδάλ έκανε τη δική του επίδειξη δύναμης στον σαββατιάτικο ημιτελικό απέναντι στον Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα (6-3, 6-2).

Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή μονομαχία ανάμεσα στους δύο τενίστες, μετά τον δραματικό προημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν, όπου ο Τσιτσιπάς νίκησε με ανατροπή από το 0-2.

O Ναδάλ είχε νικήσει τον Τσιτσιπά στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης το 2018, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τη ρεβάνς στον ημιτελικό της Μαδρίτης -πάλι σε χωμάτινη επιφάνεια- έναν χρόνο αργότερα.

Tα κέρδη του 35χρονου Ναδάλ στην περίλαμπρη καριέρα του πλησιάζουν τα 125 εκατομμύρια δολάρια! Το αντίστοιχο ποσό για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που το καλοκαίρι κλείνει τα 23 του χρόνια, είναι 14 εκατομμύρια.

To «Μάστερς» της Μαδρίτης (2-9 Μαΐου) είναι ο επόμενος στόχος για τον νικητή του Μόντε Κάρλο Τσιτσιπά, ενώ το περίφημο «Ρολάν Γκαρός» θα διεξαχθεί στο Παρίσι μεταξύ 24 Μαΐου και 13 Ιουνίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter