Τένις: Ο Τζόκοβιτς «λύγισε» τον Τσιτσιπά

Τένις: Ο Τζόκοβιτς «λύγισε» τον Τσιτσιπά

Μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει νίκη ορόσημο έχασε στη Ρώμη ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας έφερε σε μειονεκτική θέση τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει τη δουλειά και ηττήθηκε στον προημιτελικό του «Μάστερς» με 6-4, 5-7, 5-7.

Ο Σέρβος χρειάστηκε να παίξει τένις υψηλότατης ποιότητας για να αποφύγει την ήττα, ενώ και η απόδοση του Τσιτσιπά ήταν εκπληκτική. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε σε 3 ώρες και 16 λεπτά, εκ των οποίων 2 «γεμάτες» ώρες παίχτηκαν σήμερα.

Η καταρρακτώδης βροχή της Παρασκευής, που καθυστέρησε την ολοκλήρωση του αγώνα, έκοψε τη φόρα του πρωταθλητή μας, που έδειχνε ασυγκράτητος στο ξεκίνημα. Τη στιγμή της διακοπής, είχε προβάδισμα 2-1 και με «μπρέικ» στο δεύτερο σετ, αλλά δεν μπόρεσε να το υπερασπιστεί μετά την επανεκκίνηση.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε με παρόμοιο τρόπο και ο Στέφανος έχασε τρεις ευκαιρίες να ανεβάσει το σκορ στο 4-1, σε ένα μαραθώνιο γκέιμ που κράτησε 11 λεπτά. Ο Σέρβος αντεπιτέθηκε και ισοφάρισε σε 4-4, ενώ ανταπέδωσε το «μπρέικ» που προς στιγμήν έκανε τον Τσιτσιπά φαβορί (5-5).

Το επόμενο γκέιμ παίχτηκε πάνω σε τεντωμένο σχοινί και η πείρα του 34χρονος Τζόκοβιτς έκανε τη διαφορά, όταν ο Έλληνας απείλησε να γίνει αφεντικό του αγώνα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης με ανοδική τάση, ενώ ο πολύς Τζόκοβιτς παραμένει στο νούμερο 1.

Ο αντίπαλος του «Νόλε» στον αποψινό ημιτελικό (19.30) θα βγει από την αναμέτρηση του Ρώσου Αντρέι Ρουμπλιόφ με τον Ιταλό Λορέντσο Σονέγκο, που διεξάγεται αυτή την ώρα στη Ρώμη.

Στον άλλο ημιτελικό, θα αναμετρηθούν ο Ισπανός Ράφα Ναδάλ, επί χρόνια ασυναγώνιστος σε χωμάτινη επιφάνεια, και ο Αμερικανός Ράιλι Οπέλκα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter