Τένις: Ο Τζόκοβιτς υποκλίθηκε στον Αλκαράθ στο Ουίμπλεντον

Τένις: Ο Τζόκοβιτς υποκλίθηκε στον Αλκαράθ στο Ουίμπλεντον

Ο 20χρονος Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ εκθρόνισε τον περίφημο Νόβακ Τζόκοβιτς και έγινε ο νέος «βασιλιάς» του Ουίμπλεντον: 1-6, 7-6 (6), 6-1, 3-6, 6-4 μετά από τιτανομαχία 4 ωρών και 38 λεπτών.

«Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, να κερδίσω το Ουίμπλεντον στα 20 μου. Ακόμα και αν είχα χάσει, θα ήμουν περήφανος για τον εαυτό μου», είπε ο Αλκαράθ, μέσα σε αποθέωση από τους Λονδρέζους, αλλά και από τον βασιλιά της Ισπανίας, που ήταν παρών στο γήπεδο. «Νόβακ, άρχισα να παίζω τένις παρακολουθώντας εσένα. Κέρδιζες ήδη τρόπαια όταν ήμουν νεογέννητο»!

«Είναι απίστευτη η πρόοδός σου, οφείλω να αναγνωρίσω ότι αυτό που πέτυχες μαζί με τον προπονητή σου είναι απίθανο», ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις ο Σέρβος, πρωταθλητής φέτος στο Ρολάν Γκαρός αλλά και στη Μελβούρνη, όπου νίκησε στον τελικό τον Στέφανο Τσιτσιπά. «Δεν μου αρέσει να χάνω, αλλά είμαι ευγνώμων, αφού έχω κερδίσει τόσο πολλούς τελικούς πάνω στο νήμα. Αύριο το πρωί θα νιώθω ξανά υπερήφανος, τώρα δυσκολεύομαι…».

O 36χρονος Tζόκοβιτς μετρoύσε 7 συνεχόμενους τίτλους στο Ουίμπλεντον (και 34 σερί νίκες), αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ, ούτε το συνολικό της Αυστραλέζας Μάργκαρετ Κορτ με τους 24 τίτλους Γκραν Σλαμ.

Ο Αλκαράθ, νικητής και στο U.S. Open του 2022, παραμένει στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, μεγαλώνοντας τη διαφορά από τον δεύτερο Τζόκοβιτς. Ο «Νόλε» δεν είχε ηττηθεί στο κεντρικό γήπεδο του Ουίμπλεντον από το 2013!

Ο τίτλος στις γυναίκες κατέληξε στα χέρια της άσημης Τσέχας Μαρκέτα Βοντρούσοβα, η οποία δεν βρισκόταν καν στο κύριο ταμπλό του τουρνουά. Η 24χρονη Βοντρούσοβα νίκησε στον σαββατιάτικο τελικό την Τυνήσια Ονς Ζαμπέρ με 6-4, 6-4.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter