Τένις: Θριαμβευτής και φέτος ο Τσιτσιπάς στη Μασσαλία!

Τένις: Θριαμβευτής και φέτος ο Τσιτσιπάς στη Μασσαλία!

Για δεύτερη χρονιά σερί τραγούδησε τη «Μασσαλιώτιδα» ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο 21χρονος τενίστας κέρδισε και φέτος το τουρνουά Οpen 13 της Μασσαλίας (ΑΤΡ 250) χωρίς να χάσει σετ στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε και κατέκτησε τον πέμπτο τίτλο της καριέρας του, πρώτο για το 2020.

Ο Τσιτσιπάς πανηγύρισε με πλατύ χαμόγελο και σφιγμένες γροθιές. Ανάμεσα στο κοινό που τον χειροκρότησε θερμά ήταν και αρκετοί Έλληνες. «Ήσασταν και αυτή τη φορά απίστευτοι, φιλιά και αγκαλιές σε όλους, με κάνετε να θέλω να έρχομαι εδώ κάθε χρόνο», δήλωσε από το μικρόφωνο του γηπέδου, με το τρόπαιο και με την επιταγή των 116.000 δολαρίων στα χέρια. «Ευχαριστώ την ομάδα μου, που με κρατάει προσγειωμένο και βοηθάει ώστε να γίνουν τα όνειρά μου πραγματικότητα».

Το «θύμα» του φορμαρισμένου Τσιτσιπά στον τελικό ήταν ο ανερχόμενος Καναδός Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ, μόλις 19 ετών: 6-3, 6-4, σε 1 ώρα και 26 λεπτά. O αγώνας κρίθηκε στα μισά του δεύτερου σετ, όταν ο Έλληνας πρωταθλητής πέτυχε δύο απανωτά «μπρέικ» στο σέρβις του αντιπάλου του. «Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να σε αντιμετωπίσω», ομολόγησε ο ηττημένος του τελικού. «Εσύ με κάνεις καλύτερο, θα πετύχεις πολλά στο μέλλον», ανταπέδωσε τη φιλοφρόνηση ο Στέφανος.

Στο παρελθόν ο 2ος του ταμπλό Τσιτσιπάς αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στον δυναμικό Οζέρ-Αλιασίμ, ο οποίος βρίσκεται στο 18 της παγκόσμιας κατάταξης και ψάχνει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του μετά από πέντε χαμένους τελικούς. Το σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι πλέον 2-2.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραμένει στο νούμερο 6 και πλέον προετοιμάζεται για το Masters του Ίντιαν Γουέλς στην Καλιφόρνια, όπως και η Μαρία Σάκκαρη που αύριο θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Τοp-20 της λίστας ης ΑΤΡ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter