Τένις: Θρίαμβος της Σάκκαρη στο Μαρόκο (video)

Τένις: Θρίαμβος της Σάκκαρη στο Μαρόκο (video)

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας της κατέκτησε η Μαρία Σάκκαρη στο τουρνουά τένις του Ραμπάτ στο Μαρόκο. Η 23χρονη Ελληνίδα νίκησε την έμπειρη Βρετανή Τζοάννα Κόντα με 2-6, 6-4, 6-1, σε τελικό που διήρκησε περίπου 2 ώρες. 

Η Σάκκαρη βρέθηκε σε δύσκολη θέση προς το τέλος του δεύτερου σετ αλλά κατάφερε να αντεπιτεθεί με διπλό μπρέικ μετά το 3-4 και κέρδισε 9 από τα τελευταία 10 γκέιμ του αγώνα. Μετά τη νίκη της, έσκυψε συγκινημένη και φίλησε το χώμα του γηπέδου, αφού πρώτα ξάπλωσε ανάσκελα σε αυτό πανηγυρίζοντας. 

“Σας ευχαριστώ για όλα. Μάλλον το χθεσινό φαγητό ήταν το κλειδί για σήμερα”, είπε στα ελληνικά από το μικρόφωνο του γηπέδου στους ξενιτεμένους συμπατριώτες μας στην Ραμπάτ, με το τρόπαιο στα χέρια.

_x000D_
_x000D_

Αυτός ήταν ο δεύτερος τελικός της καριέρας της Μαρίας, η οποία θα ξεκινήσει από Δευτέρα το Όπεν της Μαδρίτης από το νούμερο 39 της παγκόσμιας κατάταξης.

_x000D_
_x000D_

Kαι ο Τσιτσιπάς

Στο μεταξύ ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον αυριανό τελικό του Όπεν του Εστορίλ, νικώντας τον Βέλγο Νταβίντ Γκοφέν με 3-6, 6-4, 6-4, μετά από αμφίρροπη μάχη 2 ωρών και 18 λεπτών.

Ο 20άχρονος Έλληνας, που με αυτή τη νίκη ανεβαίνει στο νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης, θα διεκδικήσει στην Πορτογαλία τον τρίτο τίτλο της καριέρας του. Στο αντίστοιχο περυσινό τουρνουά είχε ηττηθεί στα ημιτελικά.

Και τα δύο τουρνουά όπου διαπρέπουν οι κορυφαίοι Έλληνες τενίστες διεξάγονται σε χωμάτινη επιφάνεια, εν όψει του παρισινού Ρολάν Γκαρός που θα γίνει στα τέλη του μήνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter