Τένις: Παγκόσμια υπόκλιση στον Φέντερερ

Τένις: Παγκόσμια υπόκλιση στον Φέντερερ

Παγκόσμια αναγνώριση και θαυμασμό έχει προκαλέσει το κατόρθωμα του Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος, στα 36 του χρόνια, κέρδισε για 8η φορά το φημισμένο τουρνουά Ουίμπλεντον και έφτασε τους 19 τίτλους καριέρας σε τουρνουά Γκραντ Σλαμ. Είναι πια ο μοναδικός τενίστας που έχει στο παλμαρέ του οκτώ κατακτήσεις στο φημισμένο γρασίδι της Αγγλίας.

Ο Ελβετός, ο οποίος κατέκτησε στο ξεκίνημα του 2017 και το Αυστραλιανό Όπεν, ξέσπασε σε λυγμούς λίγα λεπτά πριν την απονομή. Ανάμεσα στους θεατές του αγώνα, στο Λονδίνο, ήταν η σύζυγος και τα 4 παιδιά του (δίδυμα κορίτσια και δίδυμα αγόρια). Συνολικά μετράει 93 τίτλους στην περίλαμπρη σταδιοδρομία του, ενώ υποσχέθηκε να επιστρέψει την επόμενη χρονιά, «αφού πρώτα ξεκουραστώ για άλλους έξι μήνες»! Ο Φέντερερ είχε αποσυρθεί για κούρα ανασυγκρότησης στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Ο ηττημένος του σημερινού τελικού ήταν ο Κροάτης Μάριν Τσίλιτς, ο οποίος μάλιστα αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, ενώ υπέστη και κάτι που έμοιαζε με κρίση πανικού. Το ματς ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από δύο ώρες, με σκορ 63, 6-1, 6-4 υπέρ του Φέντερερ. Ο σπουδαίος Ελβετός δεν έχασε ούτε ένα σετ στη διάρκεια του τουρνουά, κάτι που είχε να συμβεί από την εποχή του Μπιορν Μποργκ.

Η 23χρονη Ισπανίδα Γκάρμπι Μουγουρούθα κέρδισε τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες, κατατροπώνοντας τη Βίνους Ουίλιαμς με 7-5, 6-0, σε 77 λεπτά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter