Τένις: «Πετώντας» στα προημιτελικά του Roland Garros ο Τσιτσιπάς

Τένις: «Πετώντας» στα προημιτελικά του Roland Garros ο Τσιτσιπάς

Ασυγκράτητος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νίκησε δίχως απώλειες τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και έφτασε στα προημιτελικά του περίφημου τουρνουά «Ρολάν Γκαρός» στο Παρίσι: 6-3, 7-6 (11-9), 6-2, σε 2 ώρες και 26 λεπτά.

«Αισθανόμουν άνετα και έμεινα συγκεντρωμένος χωρίς να πανικοβληθώ στα δύσκολα, απέναντι σε απρόβλεπτο αντίπαλο», είπε ο Τσιτσιπάς από το μικρόφωνο του γηπέδου «Φιλίπ Σατριέ», πριν παραδεχθεί ότι αντιμετωπίζει μικροπροβλήματα με το αριστερό του μάτι.

Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στο τελευταίο βήμα πριν την τετράδα θα είναι μεθαύριο ο Ρώσος Αντρέι Ρουμπλιόφ (νο. 13 στο ταμπλό), ο οποίος νίκησε δύσκολα τον Ούγγρο Φούκσοβιτς με 6-7, 7-5, 6-4, 7-6. Η πρόσφατη αναμέτρηση των δύο στον τελικό του τουρνουά ΑΤΡ 500 στο Αμβούργο τελείωσε με …κοροϊδίστικη ήττα του Στέφανου.

Το κομβικό σημείο του αγώνα ήταν το συναρπαστικό tiebreak του δεύτερου σετ (διάρκειας 72 λεπτών), όταν ο Τσιτσιπάς έσωσε δύο σετ πόιντ πριν το κερδίσει με 11-9.

Ο Ντιμιτρόφ βρίσκεται στο νούμερο 20 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά παλαιότερα είχε φτάσει μέχρι το 3. Ο Έλληνας πρωταθλητής παραμένει στο νούμερο 6, ενώ μεταξύ άλλων συνεχίζουν στο χώμα του Παρισιού οι Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Τιμ, Ζβέρεφ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter