Τένις: Πήρε και το Ουίμπλεντον ο Τζόκοβιτς (Video)

Τένις: Πήρε και το Ουίμπλεντον ο Τζόκοβιτς (Video)

Στις 20 κατακτήσεις τουρνουά Γκραν Σλαμ έφτασε ο ασυναγώνιστος Νόβακ Τζόκοβιτς, με τη σημερινή νίκη του επί του Ιταλού Ματέο Μπερετίνι στον τελικό του τουρνουά Ουίμπλεντον: 6-7(4) 6-4 6-4 6-3 .

Ο 34χρονος Τζόκοβιτς έχασε το πρώτο σετ, αλλά ήταν ισοπεδωτικός στη συνέχεια και δεν απειλήθηκε σοβαρά από τον Μπερετίνι, που βρίσκεται στο νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τζόκοβιτς είχε νικήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στον πρόσφατο τελικό του «Ρολάν Γκαρός». Νωρίτερα κέρδισε το Αυστραλιανό Όπεν και χρειάζεται να κατακτήσει το φετινό Αμερικανικό Όπεν για να ολοκληρώσει την «άπταιστη διαδρομή» των Γκραν Σλαμ του 2021 (Μελβούρνη, Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη). Το συγκεκριμένο κατόρθωμα έχουν πετύχει μόνο δύο τενίστες στην ιστορία: ο Αμερικανός Ντον Μπατζ το 1938 και ο Αυστραλός Ροντ Λέιβερ το 1969.

Πλέον, ο Σέρβος ισοφάρισε τους Ράφα Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ στην κορυφή της λίστας των ρέκορντμεν, με 20 θριάμβους σε Γκραν Σλαμ και λογικά θα τους ξεπεράσει σύντομα.

Στις γυναίκες, πρωταθλήτρια του Ουίμπλεντον στέφθηκε χθες η Αυστραλέζα Άσλεϊ Μπάρτι, που νίκησε στον τελικό την Τσέχα Καρολίνα Πλίσκοβα με 2-1 σετ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter