Τένις: Πρίγκηπας και πάλι ο Τσιτσιπάς στο Μονακό!

Τένις: Πρίγκηπας και πάλι ο Τσιτσιπάς στο Μονακό!

Το δεύτερο Μάστερς της καριέρας του και όγδοο τίτλο συνολικά κατέκτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 23χρονος πρωταθλητής μας κέρδισε το Όπεν του Μόντε Κάρλο, όπως και πέρυσι, με επιβλητική εμφάνιση στον τελικό απέναντι στον Ισπανό Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα: 6-3, 7-6 (3).

Ο Τσιτσιπάς πανηγύρισε τον θρίαμβο αγκαλιάζοντας τους γονείς του, τα αδέλφια του και τον προπονητή του, Πατρίκ Μουράτογλου. «Never leave quietly», έγραψε στην κάμερα των Μονεγάσκων: «Ποτέ μη φεύγεις ήσυχα»! Στον χθεσινό ημιτελικό, είχε αποκλείσει τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

https://twitter.com/i/status/1515697223719395331

«Πέρυσι κέρδισα εδώ χωρίς κοινό στην εξέδρα, σε αυτό τον τόπο που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ούτε σε ένα εκατομμύρια χρόνια δεν περίμενα ότι θα βρισκόμουν εδώ με το τρόπαιο στα χέρια», δήλωσε ο Τσιτσιπάς από το μικρόφωνο του γηπέδου «Ρενιέ ΙΙΙ», με το κύπελλο στα χέρια, αφού άκουσε τον ελληνικό εθνικό ύμνο και συνεχάρη θερμά τον σχεδόν συνομήλικο αντίπαλό του. «Εάν δεν είχατε ρισκάρει να με φέρετε στην Ακαδημία του Μουράτογλου δεν θα ήμουν τώρα εδώ», είπε στους γονείς του. «Ευχαριστώ και τους συμπατριώτες μου που ήρθαν να μου συμπαρασταθούν και να με κάνουν να αισθανθώ λίγο σαν στο σπίτι μου».

Ο εκπληκτικός Τσιτσιπάς, που έπαιζε «εντός έδρας» και μπροστά στην οικογένειά του αφού ζει μόνιμα στο Πριγκηπάτο, αντεπέδωσε αμέσως το «μπρέικ» που δέχθηκε στο 1-1 του πρώτου σετ και κυριάρχησε απόλυτα μέχρι το τέλος του, μέσα σε 31 λεπτά.

Ο παθιασμένος Φοκίνα αντεπιτέθηκε μετά το 0-2 του δεύτερου σετ, προσπέρασε προσωρινά (4-3) και ισοφάρισε με «μπρέικ» σε 5-5, όταν ο Τσιτσιπάς είχε την ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα στο δικό του σερβίς. Το σετ, που κράτησε πάνω από 1 ώρα, κρίθηκε στο tiebreak, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 5-1 και έφτασε στη νίκη χωρίς άλλο άγχος.

Η περυσινή κατάκτηση του Τσιτσιπά στο ίδιο Όπεν του Μόντε Κάρλο ήταν η μοναδική σε τουρνουά Μάστερς στην ως τώρα σταδιοδρομία του. Το ρεκόρ του σε τελικούς είναι πλέον 8 νίκες, 11 ήττες. Ο νεαρός Έλληνας παραμένει στο νούμερο 5 του Κόσμου, πίσω από τους Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ, Ζβέρεφ, Ναδάλ.

O 22χρονος Φοκίνα, Ρώσος μεγαλωμένος στην Ισπανία βρίσκεται στο νούμερο 46 της παγκόσμιας κατάταξης. Στον β΄γύρο απέκλεισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter