Τένις: Προελαύνει και η Σάκκαρη στο Παρίσι

Τένις: Προελαύνει και η Σάκκαρη στο Παρίσι

Στον τέταρτο γύρο του «Ρολάν Γκαρός» προκρίθηκε για πρώτη φορά η Μαρία Σάκκαρη, μετά τη νίκη της επί της Βελγίδας Ελίζ Μέρτενς με 7-5, 6-7 (2), 6-2. Ο αγώνας κράτησε 2 ώρες και 52 λεπτά.

Στον γύρο των “16”, η 25χρονη Ελληνίδα θα αντιμετωπίσει τη Σοφία Κένιν, από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου μετά την αποχώρηση των Άσλεϊ Μπάρτι (τραυματισμός), Ναόμι Οσάκα (ψυχολογικά προβλήματα).

Η Κένιν (νικήτρια επί της επίσης Αμερικανίδας Τζοάνα Πέγκουλα με 4-6, 6-1, 6-4) βρισκόταν στο νούμερο 4 του ταμπλό, η Σάκκαρη στο 17 και η Μέρτενς στο 14.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε μουδιασμένα, αλλά πέτυχε το κρίσιμο “μπρέικ” στο 6-5 του πρώτου σετ και έγινε αφεντικό του αγώνα. Έχασε μάλιστα ευκαιρία να καθαρίσει το ματς στο 5-4 του δεύτερου σετ, ενώ έκανε δύο φορές διπλό σφάλμα μέσα στο tiebreak (2-7). Στη συνέχεια, κυριάρχησε απόλυτα, χωρίς να επηρεαστεί από την ισοφάριση της Βελγίδας.

«Η ψυχούλα μου ξέρει πώς συνήλθα, αλλά στο τρίτο σετ ηρέμησα και έβγαλα τον καλύτερο εαυτό μου», δήλωσε η Σάκκαρη. «Έχω δουλέψει πολύ το μυαλό μου και είμαι πολύ περήφανη, ελπίζω να συνεχίσω έτσι».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει αύριο το απόγευμα τον Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα στο χώμα του Παρισιού, με έπαθλο μία θέση στα προημιτελικά.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter