Τένις: Προελαύνει ο Τσιτσιπάς στο Μόντρεαλ

Τένις: Προελαύνει ο Τσιτσιπάς στο Μόντρεαλ

Στα ημιτελικά του σπουδαίου Καναδικού «Μάστερς» στο Μόντρεαλ προκρίθηκε με εκπληκτική εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε εύκολα τον φορμαρισμένο Νορβηγό Κάσπερ Ρούουντ με 6-1, 6-4 σε 1 ώρα και 14 λεπτά. Ο αντίπαλός του στα ημιτελικά θα είναι ο Ισπανός Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ ή ο Αμερικανός Ράιλι Οπέλκα.

Ο Τσιτσιπάς «καθάρισε» το πρώτο σετ σε 22 λεπτά, αλλά αμέσως μετά αποχώρησε στα αποδυτήρια για ένα δεκάλεπτο και έχασε για λίγο τον ρυθμό του. «Κράτα το χέρι μου», έγραψε αυτή τη φορά στην κάμερα των διοργανωτών.

Το «μπρέικ» που πέτυχε στο 4-4 του δεύτερου σετ, μέσα σε θερμό χειροκρότημα από τους Έλληνες ομογενείς που γέμισαν τις κερκίδες με μπλε, αποδείχθηκε καθοριστικής σημασίας. «Πρέπει να παίξει κάποιος πολύ συγκεντρωμένα για να νικήσει τον Ρούουντ», ομολόγησε.

Ο Τσιτσιπάς, που γιόρτασε χθες τα 23α γενέθλιά του, βρίσκεται πλέον στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ (που αγωνίζεται στο Μόντρεαλ). Έχει κερδίσει ένα «Μάστερς» στην καριέρα του, φέτος στο Μόντε Κάρλο. Φέτος μετράει ήδη 45 κερδισμένους αγώνες, έναντι 38 του Τζόκοβιτς και 37 του σημερινού αντιπάλου του.

Ο ανερχόμενος Ρούουντ ήταν νούμερο 6 του ταμπλό στο Μόντρεαλ, προερχόταν από σερί 14 νικών (όπου κέρδισε 4 τρόπαια) και ελπίζει να μετάσχει στα ΑΤΡ Finals για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο 22χρονος Νορβηγός είχε νικήσει τον Τσιτσιπά προ τριμήνου στο χώμα της Μαδρίτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter