Τένις: Πρωταθλητής ο Τσιτσιπάς στη Μαγιόρκα

Τένις: Πρωταθλητής ο Τσιτσιπάς στη Μαγιόρκα

Με το έπαθλο του Όπεν της Μαγιόρκα στις αποσκευές του θα ταξιδέψει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Λονδίνο για το Ουίμπλεντον. Το «θύμα» του στον τελικό ήταν ο 34χρονος Ισπανός Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ: 6-4, 3-6, 7-6 (2), ο οποίος είχε αποκλείσει στα προημιτελικά τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Αυτός είναι ο 9ος τίτλος στην καριέρα του 23χρονου Τσιτσιπά, ο 2ος φετινός, μετά το «Μάστερς» του Μόντε Κάρλο και ο παρθενικός σε επιφάνεια από χορτάρι. Το τουρνουά της Μαγιόρκα είναι της κατηγορίας WTA 250 με έπαθλο 134.835 ευρώ.

Ο Τσιτσιπάς, νούμερο 6 στην παγκόσμια κατάταξη, έχασε την ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα νωρίτερα, όταν προηγήθηκε με 5-2 στο τρίτο σετ, αλλά και με 3-1 στο δεύτερο. Στο tiebreak του τρίτου σετ έπιασε εκπληκτική απόδοση και νίκησε εύκολα. Ο τελικός ολοκληρώθηκε σε 2 ώρες και 29 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς από το μικρόφωνο των διοργανωτών συνεχάρη με θερμά λόγια τον αντίπαλό του και ευχαρίστησε τους συνεργάτες, την οικογένειά του και κάποιους Έλληνες φιλάθλους που βρέθηκαν στην κερκίδα. «Όσοι ήρθαν αυτές τις μέρες στο γήπεδο με έκαναν να αισθανθώ σαν στο σπίτι μου και να προετοιμαστώ ιδανικά για το Ουίμπλεντον», τόνισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter