Τένις: Σοκαριστικός αποκλεισμός για Τζόκοβιτς

Τένις: Σοκαριστικός αποκλεισμός για Τζόκοβιτς

Για την «μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του Αυστραλιανού Όπεν» μιλούν οι ειδικοί, μετά τον αποκλεισμό – σοκ του Νόβακ Τζόκοβιτς, από τον άγνωστο Ουζμπέκο Ντένις Ιστόμιν.

Ο Σέρβος, που έχει στο παλμαρέ του έξι κατακτήσεις του φημισμένου τουρνουά, ήταν σκιά του καλού εαυτού του και ηττήθηκε μετά από επική μάχη, διάρκειας 4 ωρών και 49 λεπτών: 7-6, 5-7, 2-6, 7-6, 6-4. «Ήταν μία από εκείνες τις μέρες που τίποτε δεν σου πηγαίνει καλά στο γήπεδο, ενώ ο αντίπαλος εκτελεί σωστά και ανταποκρίνεται σε κάθε πρόκληση», ψέλλισε ο Τζόκοβιτς.

Ο Ιστόμιν βρίσκεται στο νούμερο 117 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ έλαβε μέρος στο Aυστραλιανό Όπεν με wild card, χωρίς δηλαδή να περιλαμβάνεται στο βασικό ταμπλό. Μέχρι σήμερα μετρούσε 22 ήττες σε 23 αναμετρήσεις με τενίστες του Τοp-10. «Είναι η μεγαλύτερη νίκη της ζωής μου», ομολόγησε ο 30χρονος Ουζμπέκος, ο οποίος είχε σταματήσει το τένις για μια διετία, στα 15 του, εξαιτίας ενός τροχαίου που τον καθήλωσε στο κρεβάτι επί τρεις μήνες.

Η ελληνική συμμετοχή στη Μελβούρνη αποψιλώθηκε στο τέλος της αγωνιστικής ημέρας, παρά τις θερμές εκδηλώσεις δεκάδων ομογενών. Ο Κύπριος Μάρκος Παγδατής έπεσε σχεδόν αμαχητί στον Ράφα Ναδάλ (6-3, 6-1, 6-3), ενώ ο Ελληνοαμερικανός Νικ Κύργιος έχασε «δικό του» ματς από τον Ιταλό Αντρέα Σέπι: 1-6, 6-7, 6-4, 6-2, 10-8. Συνεχίζει βεβαίως η Μαρία Σάκκαρη, στον γ’ γύρο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter