Τένις: Στα ημιτελικά με ρεσιτάλ ο Τσιτσιπάς

Τένις: Στα ημιτελικά με ρεσιτάλ ο Τσιτσιπάς

Πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά των ΑΤΡ Finals, όπου μετέχουν οι 8 κορυφαίοι τενίστες του κόσμου, πέτυχε ο 21χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας νίκησε τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 6-3, 6-2 και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα ημιτελικά, ακόμα και αν ηττηθεί από τον Ράφα Ναδάλ στο τελευταίο παιχνίδι της α’ φάσης. Απομένει να δούμε αν θα τερματίσει 1ος ή 2ος στον Όμιλό του.

Ο αγώνας κράτησε μόλις 73 λεπτά, αφού η απόσταση ανάμεσα στο νούμερο 6 και στο νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης έμοιαζε πολύ μεγάλη, στο «κορτ» της Ο2 Arena του Λονδίνου. Θυμίζουμε ότι ο Ζβέρεφ αναδείχθηκε πρωταθλητής των ΑΤΡ Finals του 2018 στα 21 του χρόνια. Για τον Στέφανο, που χειροκροτήθκε από δεκάδες Έλληνες, αυτή είναι η παρθενική συμμετοχή. “Aκόμα και εγώ ο ίδιος ξαφνιάστηκα με την αποψινή μου απόδοση”, ομολόγησε.

Ο Τσιτσιπάς προστάτευσε απόλυτα το δικό του σερβίς, ενώ έσπασε το αντίστοιχο του Ζβέρεφ στο 4-3 του πρώτου σετ και άλλες δύο φορές στο ξεκίνημα και στα μισά του δεύτερου. Οι δύο τους υπήρξαν συμπαίκτες στην ομάδα της Ευρώπης στο πρόσφατο Laver Cup.

Στον άλλον αγώνα του ίδιου Ομίλου στο Λονδίνο, ο Ναδάλ νίκησε με επική ανατροπή τον Ρώσο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος προηγήθηκε με 5-1 στο καθοριστικό τρίτο σετ: 7-6 (7-3), 3-6, 7-6 (7-4). Την Παρασκευή ο Τσιτσιπάς (2-0) θα αντιμετωπίσει τον Ναδάλ (1-1), ενώ ο Ζβέρεφ (1-1) θα παίξει με τον Μεντβέντεφ (0-2).

Από τον άλλον Όμιλο, εξασφάλισε ήδη την πρωτιά ο Αυστριακός Ντομινίκ Τιμ, με τις εντυπωσιακές νίκες του επί του Ρότζερ Φέντερερ και του Νόβακ Τζόκοβιτς. Οι δύο τελευταίοι θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο μέσα από το μεταξύ τους παιχνίδι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter