Τένις: Στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς

Τένις: Στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς

Λαχτάρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αλλά εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά Fever-Tree στο Queen’s Club του Λονδίνου. Το 20χρονο Ελληνόπουλο νίκησε δύσκολα τον Γάλλο Ζερεμί Σαρντί με 4-5, 7-6 (7-0), 7-6 (7-5) μετά από μάχη 2 ωρών και 38 λεπτών.

Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο β’ σετ, όταν έμεινε πίσω με 4-5, αλλά κατόρθωσε να σπάσει το κρίσιμο σερβίς του Σαρντί και να μείνει στο παιχνίδι. Κέρδισε εύκολα το tiebreak με το εκπληκτικό 7-0, ωστόσο έχασε το πλεονέκτημα που απέκτησε νωρίς στο γ’ σετ και έφτασε να ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί ως το τέλος.

O Tσιτσιπάς (νο. 6 στην παγκόσμια κατάταξη) είχε παίξει και μισό σετ μερικές ώρες νωρίτερα, αφού εκκρεμούσε η έκβαση της αναμέτρησής του με τον Βρετανό Κάιλ Έντμουντ για τον α’ γύρο, ενώ ο 32χρονος Σαρντί περίμενε άπραγος από χθες.

Στον επόμενο γύρο ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον αξιόλογο Καναδό Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ (νο.21 στον Κόσμο), ο οποίος απέκλεισε τον Νικ Κύργιο και χάλασε την …ελληνική μονομαχία στο γρασίδι του Λονδίνου!

Αποκλείστηκαν μεταξύ άλλων οι Βαβρίνκα, Τσίλιτς, Άντερσον και ο τραυματίας Ντελ Πότρο, αλλά συνεχίζουν στα άλλα ζευγάρια των προημιτελικών οι Ράονιτς-Λόπεθ, Μεντβέντεφ-Σβάρτσμαν, Μαού-Σιμόν. Υπενθυμίζουμε ότι το Ουίμπλεντον αρχίζει στις 1 Ιουλίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter