Τένις: Στον «Νόλε» ο τελικός των τιτάνων

Τένις: Στον «Νόλε» ο τελικός των τιτάνων

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο θριαμβευτής στον επικότερο τελικό που γνώρισε στην ιστορία του το θρυλικό τουρνουά Ουίμπλεντον. Ο Ρότζερ Φέντερερ πάλεψε επί 4 ώρες και 57 λεπτά, αλλά παραδόθηκε στο τάι-μπρέικ του πέμπτου σετ, το οποίο είχε σχεδόν δίωρη διάρκεια: 7-6, 1-6, 7-6, 4-6, 13-12.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του Ουίμπλεντον, όπως διαμορφώθηκε φέτος, δεν προβλέπεται τάι-μπρέικ στο τελευταίο σετ παρά μόνο αν η ισοπαλία φτάσει στο 12-12. Εάν ίσχυε ο περυσινός κανονισμός, μπορεί να έπαιζαν μέχρι τα ξημερώματα!

O αειθαλής Φέντερερ αντεπιτέθηκε μετά το 2-4 του πέμπτου σετ, «έσπασε» το σερβίς του Σέρβου και προηγήθηκε με 8-7, είχε τη συμπαράσταση του κοινού αλλά άφησε να ξεγλιστρήσουν από τα δάχτυλά του δύο match point μετά από απανωτούς δικούς του «άσους».

Ο πρωταθλητής του 2018 Τζόκοβιτς ισοφάρισε σε 8-8 στη λονδρέζικη λιακάδα και άντεξε μέχρι το τάι-μπρέικ, το τρίτο νικηφόρο του στον συναρπαστικό τελικό των τιτάνων. Το προηγούμενο ρεκόρ διάρκειας ήταν 4 ώρες και 48 λεπτά, από τη μονομαχία Φέντερερ-Ναδάλ το 2008.

Για τον 32χρονο Τζόκοβιτς, νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, αυτό ήταν το 5ο Ουίμπλεντον της καριέρας του (2011, 2014, 2015, 2018) και το δεύτερο συνεχόμενο, καθώς και ο δεύτερος φετινός τίτλος Γκραν Σλαμ, μετά το Αυστραλιανό Όπεν, όπου, θυμίζουμε, ο Φέντερερ νικήθηκε από τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο φετινός κύκλος ολοκληρώνεται με το U.S. Open, στη Νέα Υόρκη, προς το τέλος του καλοκαιριού.

«Από τότε που ήμουν παιδάκι 4-5 ετών στη Σερβία ονειρευόμουν να βρεθώ σε αυτή τη θέση, με το τρόπαιο στα χέρια και με την οικογένειά μου στην εξέδρα. Το όνειρό μου πραγματώθηκε. Το σημερινό ήταν σίγουρα ένα από τα 2-3 καλύτερα παιχνίδια της καριέρας μου, απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους όλους των εποχών», τόνισε ο Τζόκοβιτς στο χορτάρι του Ουίμπλεντον. «Ο Ρότζερ είναι από τους ανθρώπους που μου δίνουν κίνητρο για να συνεχίσω όσο αντέχω».

O Φέντερερ «έμεινε» στα 20 Γκραν Σλαμ και στα 8 Ουίμπλεντον, όπου μετράει πια 4 χαμένους τελικούς. Η υπερπροσπάθεια της Παρασκευής, στον ημιτελικό με τον Ναδάλ, φαίνεται ότι του κόστισε.

«Θα προσπαθήσω να τον ξεχάσω γρήγορα», είπε χαμογελώντας ο Φέντερερ, όταν ρωτήθηκε αν θα θυμάται για πάντα αυτόν τον τελικό. «Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να συνέλθω, τα έδωσα όλα, αλλά στέκομαι ακόμα όρθιος και δίνω κουράγιο σε όλους τους 37χρονους»! Ο Φέντερερ κλείνει τα 38 σε λίγες μέρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter