Τένις: Στον τελικό με επίδειξη δύναμης ο Τσιτσιπάς

Τένις: Στον τελικό με επίδειξη δύναμης ο Τσιτσιπάς

Ένα βήμα από τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του (μετά τα ΑΤΡ Finals του 2019) βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 22χρονος τενίστας πραγματοποίησε ισοπεδωτική εμφάνιση στον ημιτελικό του «Μάστερς» του Μόντε Κάρλο και χρειάστηκε μόλις 68 λεπτά για να νικήσει τον Βρετανό Ντάνιελ Έβανς: 6-2, 6-1.

Ο εξαιρετικά φορμαρισμένος Τσιτσιπάς δεν έχει χάσει ούτε ένα σετ μέχρι τώρα στο φημισμένο «χωμάτινο» τουρνουά του Πριγκηπάτου. Μάλιστα έκανε και οικονομία δυνάμεων εν όψει του κυριακάτικου τελικού, στον οποίο ξεκινάει ως φαβορί.

Στον δεύτερο ημιτελικό, θα αναμετρηθούν το απόγευμα του Σαββάτου ο Ρώσος Αντρέι Ρουμπλιόφ (νο 8 στον Κόσμο, απέκλεισε χθες τον Ράφα Ναδάλ) και ο Νορβηγός Κάσπερ Ρούουντ (νο 27).

Ο Τσιτσιπάς δεν έχει κερδίσει ποτέ τίτλο σε τουρνουά της κατηγορίας ΑΤΡ 1000, η οποία βρίσκεται ένα σκαλοπάτι κάτω από τα τέσσερα Γκραν Σλαμ. Μετράει δύο ήττες σε ισάριθμους τελικούς, το 2018 από τον Ράφα Ναδάλ στο Τορόντο και το 2019 από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μαδρίτη.

O 30χρονος Έβανς (νούμερο 33 της παγκόσμιας κατάταξης) είχε αποκλείσει μεταξύ άλλων στο Μονακό τον κορυφαίο τενίστα του Κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς. Μάλιστα έχει φτάσει στα ημιτελικά και στο διπλό, όπου οι αδελφοί Τσιτσιπά αποκλείστηκαν νωρίς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter