Τένις: Στον τελικό του Αμβούργου ο Τσιτσιπάς

Τένις: Στον τελικό του Αμβούργου ο Τσιτσιπάς

Ένα βήμα πριν την κατάκτηση του τίτλου στο τουρνουά ΑΤΡ 500 του Αμβούργου βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Χιλιανός Κρίστιαν Γκαρίν κατόρθωσε να πάρει ένα σετ από τον Έλληνα πρωταθλητή, αλλά όχι και να τον νικήσει: 7-5, 3-6, 6-4 σε 2 ώρες και 15 λεπτά.

Αυτός θα είναι ο τρίτος τελικός του Τσιτσιπά μέσα στο 2020, μετά το Ντουμπάι και τη Μασσαλία. Εάν τον κερδίσει, θα είναι ο πρώτος τίτλος της καριέρας του σε 500άρι τουρνουά.

Ο 23χρονος Ρώσος Αντρέι Ρούμπλιεφ, νούμερο 12 στην παγκόσμια κατάταξη, θα είναι ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον κυριακάτικο τελικό, αφού νίκησε εύκολα χθες τον Νορβηγό Ρούουντ με 6-4, 6-2.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ δυνατά, αλλά έκανε «κοιλιά» μετά το 5-2 του πρώτου σετ και κινδύνευσε με ήττα. Το κομβικό σημείο του αγώνα ήταν τα δύο απανωτά «διπλά λάθη» του Χιλιανού, ο οποίος δεν μπόρεσε να προστατεύσει το σερβίς του στα μέσα του τρίτου σετ (στο 2-2). Μάλιστα ο 24χρονος Γκαρίν ολοκλήρωσε τον αγώνα με ενοχλήσεις στο γόνατο.

Το τουρνουά του Αμβούργου σε χωμάτινη επιφάνεια είναι το τελευταίο τεστ του Τσιτσιπά πριν το περίφημο «Ρολάν Γκαρός», το οποίο βρίσκεται ήδη στην προκριματική φάση του. Ο 21χρονος τενίστας μας βρίσκεται στο νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, έναντι 16 του Γκαρίν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter