Τένις: Συγκίνηση και δάκρυα στο «αντίο» του Φέντερερ

Τένις: Συγκίνηση και δάκρυα στο «αντίο» του Φέντερερ

Ποτισμένο με ζεστά δάκρυα συγκίνησης ήταν το «αντίο» του Ρότζερ Φέντερερ στα γήπεδα. Ο Ελβετός θρύλος του τένις αποθεώθηκε από 15.000 θεατές στην O2 Arena του Λονδίνου και ανταπέδωσε δακρυσμένος το χειροκρότημα, αφού πρώτα αγκάλιασε έναν έναν τους συμπαίκτες του στην Ομάδα της Ευρώπης και τους αντιπάλους του στην Ομάδα του Κόσμου: Μπιορν Μποργκ, Τζον Μάκενρο, Ράφα Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Άντι Μάρεϊ και πολλοί άλλοι.

Ανάμεσά στους συμπαίκτες που αποχαιρέτησαν τον Φέντερερ με αγκαλιές και τρυφερά λόγια ήταν και ο βουρκωμένος Στέφανος Τσιτσιπάς, για τον οποίο ο Φέντερερ υπήρξε είδωλο και έμπνευση. «Ο Ρότζερ είναι φοβερός τύπος, ποτέ δεν θα βαρεθώ να βρίσκομαι κοντά του», είπε το Ελληνόπουλο στο βίντεο που ετοίμασαν οι Άγγλοι διοργανωτές.
Ο αποχαιρετιστήριος αγώνας συνοδεύτηκε από ήττα. Οι Φέντερερ, Ναδάλ ηττήθηκαν από τους Αμερικανούς Φράνσις Τιαφό, Τζακ Σοκ με 6-4, 6-7 (2), 9-11 στα πλαίσια του Laver Cup, αφού πρώτα σπατάλησαν ένα match point. Ο συναρπαστικός αγώνας κράτησε 2 ώρες και 20 λεπτά. «Πρέπει να ξανασκεφτείς την απόφασή σου, παίζεις καταπληκτικά», έγραψε στο Twitter o Μάριν Τσίλιτς. Και πράγματι, η απόδοση του 41χρονου Φέντερερ ήταν εξαιρετική.

«Ήταν μία υπέροχη μέρα», είπε μετά τον αγώνα από το μικρόφωνο του γηπέδου. «Είμαι ευτυχισμένος και όχι θλιμμένος. Ήταν απόλαυση, να φορέσω άλλη μία φορά τα αθλητικά παπούτσια μου και να διασκεδάσω το παιχνίδι. Φοβόμουν βέβαια ότι θα τραυματιζόμουν από την κούραση και την ηλικία! Ξεκίνησα παίζοντας τένις με τους φίλους μου και δείτε πού κατέληξα. Αυτό το απίστευτο που ζω είναι το φινάλε που ονειρευόμουν».

Ο Φέντερερ ευχαρίστησε κλαίγοντας με λυγμούς όσους τον βοήθησαν στην καριέρα του, αλλά και την οικογένειά του, που βρισκόταν σύσσωμη στις εξέδρες και αργότερα κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να τον κρύψει στις αγκαλιές: η σύζυγος, τα τέσσερα παιδιά, οι γονείς. «Η Μίρκα με προέτρεπε να συνεχίσω, ενώ είχε κάθε δικαίωμα να μου ζητήσει να σταματήσω εδώ και αρκετά χρόνια». Ο απόμαχος Ελβετός δεν σταμάτησε να κλαίει ούτε όταν η βραδιά ολοκληρώθηκε με τραγούδια της Έλι Γκόουλντινγκ. Δίπλα του έκλαιγε συνεχώς από συγκίνηση και ο Ράφα Ναδάλ. Ο θρυλικός Ροντ Λέιβερ, που έδωσε το όνομά του στο τουρνουά, ήταν ο τελευταίος που τον πλησίασε για συγχαρητήρια πριν το “γύρο του θριάμβου”.

Ο Φέντερερ τελείωσε την καριέρα του με 103 τίτλους, από τους οποίους οι 20 ήταν σε τουρνουά: οκτώ Ουίμπλεντον, έξι στη Μελβούρνη, πέντε στη Νέα Υόρκη, ένα στο Παρίσι. Επιπλέον, έχει στη συλλογή του και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο από το 2008 στο Πεκίνο (στο διπλό) και ένα ασημένιο από το 2012 στο Λονδίνο (στο απλό). Το ρεκόρ του είναι 1251 νίκες και 275 ήττες. Τα κέρδη της καριέρας του στο τένις ξεπέρασαν τα 130 εκατομμύρια ευρώ.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter