Τένις: Τελικός για τον Τσιτσιπά στο Μόντε Κάρλο

Τένις: Τελικός για τον Τσιτσιπά στο Μόντε Κάρλο

Ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου Μάστερς της καριέρας του βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του επί του Γερμανού Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον ημιτελικό του «χωμάτινου» Μόντε Κάρλο: 6-4, 6-2 σε 1 ώρα και 15 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς έπιασε εκπληκτική απόδοση απέναντι στον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο, έχοντας μετά από καιρό στο πλευρό του τον πατέρα και προπονητή του, Απόστολο. «Ίσως ο χθεσινός αγώνας μου με τον Σβάρτσμαν έδωσε ρυθμό», σχολίασε στο τέλος. «Αύριο όμως θα έχω να αντιμετωπίσω έναν δύσκολο αντίπαλο, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση».

Στον κυριακάτικο τελικό (15.30) στο Μονακό, ο Τσιτσιπάς θα αναμετρηθεί με τον φορμαρισμένο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, που νίκησε τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6-4, 6-7 (2), 6-3. O Ισπανός Φοκίνα, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, βρίσκεται στο νούμερο 46 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η περυσινή κατάκτηση του Τσιτσιπά στο ίδιο Όπεν του Μόντε Κάρλο είναι η μοναδική σε τουρνουά Μάστερς στην ως τώρα σταδιοδρομία του. Το συνολικό ρεκόρ του σε τελικούς είναι 7 νίκες, 11 ήττες. Ο 23χρονος Έλληνας παραμένει στο νούμερο 5 του Κόσμου, ενώ ο Ζβέρεφ βρίσκεται δύο σκαλοπάτια πιο ψηλά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter