Τένις: Τελικός στη Ρώμη για τον εκπληκτικό Τσιτσιπά

Τένις: Τελικός στη Ρώμη για τον εκπληκτικό Τσιτσιπά

Στον τελικού του σπουδαίου «χωμάτινου» Μάστερς της Ρώμης θα αγωνιστεί αύριο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ελπίζοντας να κατακτήσει τον 9ο τίτλο του.

Ο Έλληνας τενίστας νίκησε με ανατροπή τον Γερμανό χρυσό Ολυμπιονίκη Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 4-6, 6-3, 6-3, μετά από μάχη 2 ωρών και 29 λεπτών. Aνάμεσα στους φιλάθλους που τον χειροκρότησαν ήταν και αρκετοί συμπατριώτες μας.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε την αντεπίθεσή του στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, όπου προηγήθηκε με 3-0 και άλλαξε την ψυχολογία του αγώνα. To κρίσιμο «μπρέικ», που τον έκανε απόλυτο κυρίαρχο σημειώθηκε στο 2-2 του τρίτου σετ.

Ο Ζβέρεφ, που είχε νικήσει τον 23χρονο Έλληνα πρόσφατα στον ημιτελικό της Μαδρίτης αλλά ηττήθηκε από τον ίδιο στον φετινό τελικό του Μάστερς στο Μονακό, παραμένει στο νούμερο 3 της παγκόσμια κατάταξης. Ο Τσιτσιπάς θα αναρριχηθεί τη Δευτέρα στην 4η θέση της λίστας, προσπερνώντας τον Ράφα Ναδάλ.

Στον δεύτερο ημιτελικό, ο κορυφαίος τενίστας στον Κόσμο Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Νορβηγό Κάσπερ Ρούουντ το βράδυ του Σαββάτου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter