Τένις: Θριαμβευτής Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο!

Τένις: Θριαμβευτής Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο!

Τον πρώτο τίτλο «Μάστερς» της καριέρας του κατέκτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας ήταν ισοπεδωτικός στον τελικό του Μόντε Κάρλο και νίκησε τον Ρώσο Αντρέι Ρουμπλιόφ με 6-3, 6-3 σε 1 ώρα και 11 λεπτά.

Ο Στέφανος πανηγύρισε με πλατύ χαμόγελο και σφιγμένη γροθιά πάνω στο χωμάτινο τερέν, πριν χαθεί στις αγκαλιές των γονέων του, της αδελφής του και του αδελφού του. Μάλιστα στο ίδιο γήπεδο η μητέρα του, Γιούλια Σαλνίκοβα, είχε κατακτήσει τίτλο κατηγορίας «τζούνιορς» το μακρινό 1981, εκπροσωπώντας τη Σοβιετική Ένωση.

Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το «Κύπελλο του Πρίγκηπα» και το παρέλαβε από τα χέρια του Αλβέρτου, χωρίς να χάσει σετ στους τέσσερις αγώνες που έδωσε. Στον χθεσινό ημιτελικό χρειάστηκε μόλις 68 λεπτά για να αποκλείσει τον Βρετανό Ντάνιελ Έβανς.

«Όλα αρχίζουν από το Μόντε Κάρλο», έγραψε πανευτυχής στην κάμερα των Μονεγάσκων.

Δύο «μπρέικ» στο ξεκίνημα των αντίστοιχων σετ έφεραν τον Έλληνα πρωταθλητή στη θέση του αφεντικού, απέναντι στον Ρώσο που δεν προέβαλε καμία αντίσταση και παραδόθηκε σε έναν αντίπαλο ξεκάθαρα ανώτερο.

Ο Τσιτσιπάς ήταν το νούμερο 4 του ταμπλό (και παραμένει στο 5 της παγκόσμιας κατάταξης), ενώ ο Ρουμπλιόφ, που νωρίτερα απέκλεισε τον Ράφα Ναδάλ, ξεκίνησε από το νούμερο 6 της διοργάνωσης.

Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία του 22χρονου πρωταθλητή μας ήταν η κατάκτηση των ΑΤΡ Finals του 2019. Ωστόσο, η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει χαρακτήρα τουρνουά επίδειξης. Τα «Μάστερς» (κατηγορία ΑΤΡ 1000) βρίσκονται ιεραρχικά ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα από τα τέσσερα «Γκραν Σλαμ».

Πριν τον σημερινό θρίαμβο στο Μόντε Κάρλο (τόπο της μόνιμης κατοικίας του), ο Τσιτσιπάς μετρούσε δύο ήττες σε ισάριθμους τελικούς «Μάστερς»: το 2018 από τον Ναδάλ στο Τορόντο και το 2019 από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μαδρίτη.

Το παρισινό «Ρολάν Γκαρός» (17 Μαΐου – 6 Ιουνίου) είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος του Τσιτσιπά.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter