Τένις: Τροπαιούχος Τσιτσιπάς στη Λιόν

Τένις: Τροπαιούχος Τσιτσιπάς στη Λιόν

Τον έβδομο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε στη Λιόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 22χρονος τενίστας νίκησε εύκολα στον τελικό τον Βρετανό Κάμερον Νόρι με 6-3, 6-3 και μπαίνει με φόρα στο παρισινό «Ρολάν Γκαρός», που αρχίζει αύριο.

Τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς πέτυχε το κρίσιμο «μπρέικ» στο 3-3 και έφτασε στη νίκη χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε σε 1 ώρα και 9 λεπτά. O φορμαρισμένος Nόρι είναι το νούμερο 49 στην κατάταξη της ΑΤΡ, αλλά δεν έχει κερδίσει τίτλους στην καριέρα του.

«Όλα είναι περίπλοκα τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας της πανδημίας, αλλά είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία μπροστά σε κόσμο εδώ στη Λιόν», δήλωσε ο Τσιτσιπάς από το μικρόφωνο των διοργανωτών, με το έπαθλο στα χέρια, αφού επαίνεσε τον ηττημένο αντίπαλό του και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του. «Μερσί για τη συμπαράσταση και για την στήριξη», πρόσθεσε, γυρίζοντας από τα αγγλικά στα γαλλικά.

Το χωμάτινο «Όπεν» της Λιόν είναι κατηγορίας ΑΤΡ 250. Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε από το νούμερο 2 του ταμπλό πίσω από τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ, τον οποίο απέκλεισε ο 25χρονος Νόρι στους «16» του τουρνουά.

Νούμερο 5 στην παγκόσμια κατάταξη πίσω από τον Τιμ και με ανοδική τάση, ο Τσιτσιπάς έχει πετύχει περισσότερες νίκες (33) από κάθε άλλον τενίστα μέσα στο 2021. Αυτός ήταν ο δεύτερος φετινός τίτλος του, μετά το «Μάστερς» του Μόντε Κάρλο. Συνολικά στην καριέρα του έχει 7 νίκες και 9 ήττες σε τελικούς.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter