Τεντόγλου: Πρωταθλητής Κόσμου και πάλι ο εκπληκτικός έλληνας άλτης

Τεντόγλου: Πρωταθλητής Κόσμου και πάλι ο εκπληκτικός έλληνας άλτης

Με απόσταση χιλιοστών από τους ανταγωνιστές του διατήρησε τα πρωτεία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο καταπληκτικός Μίλτος Τεντόγλου. Ο Έλληνας πρωταθλητής κέρδισε στη Γλασκώβη με άλμα στα 8,22 μ. και υπερασπίστηκε τον τίτλο που κατέκτησε πρόπερσι στο Βελιγράδι.

Ο Τεντόγλου πέτυχε το άλμα της νίκης στην αρχή του αγώνα και έχασε το προβάδισμα μόνο για μερικά δευτερόλεπτα, όταν ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι (που ξεκίνησε και αυτός με 8,22 μ.) πήδηξε 8,10 μ. στην τέταρτη προσπάθειά του. Ο Έλληνας πρωταθλητής προσγειώθηκε αμέσως μετά στα 8,15 μ. και ανέκτησε το πλεονέκτημα της καλύτερης δεύτερης επίδοσης στην ισοβαθμία με τον 19χρονο Ιταλό.

Ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΝτόναλντ πήδηξε 8,21 μ. λίγα λεπτά αργότερα και έφτασε σε απόσταση ενός εκατοστού από τους δύο πρωτοπόρους, για να ανεβεί στο βάθρο ως «χάλκινος». Ο Γερμανός Σίμον Μπατς έμεινε τέταρτος με 8,06 μ. και ο Αμερικανός Τζέριον Λόσον πέμπτος με την ίδια επίδοση.

Οι προσπάθειες του Τεντόγλου στον τελικό της Γλασκώβης: 8,22 μ., 7,95 μ., άκυρη, 8,15 μ., 8,11 μ., 8,19 μ.

Τεντόγλου: «Όλα χάλια, ένιωθα σαν να ήταν Βαλκανιάδα»

Σφόδρα …δυσαρεστημένος εμφανίστηκε ο Μίλτος Τεντόγλου μπροστά στο μικρόφωνο της ΕΡΤ, λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου στον κλειστό στίβο στη Γλασκώβη!

«Ήταν χάλια ο αγώνας, δεν τον ευχαριστήθηκα καθόλου», είπε μουτρωμένος. «Το πρωί είναι ο χειρότερος εχθρός μου. Ξύπνησα χωρίς όρεξη, προσπαθούσα να ενεργοποιηθώ μόνος μου, με το ζέσταμα, αλλά δεν μου έβγαινε η επίδοση με τίποτε. Εντάξει, έφτασα σε χαμηλά οχτάρια και κέρδισα, αλλά ήταν κακός και παράξενος αγώνας».

Ο Τεντόγλου κέρδισε με άλμα στα 8,22 μ., ισόβαθμος με τον Ιταλό Ματία Φουρλάνι, και με ένα εκατοστό διαφορά από τον τρίτο, Τζαμαϊκανό Κάρεϊ ΜακΝτόναλντ (8,21 μ.).

«Εγώ έχω ξανακερδίσει αυτόν τον αγώνα και πρέπει να βρίσκω σε κάθε αγώνα καινούρια όρεξη, απέναντι σε αθλητές πιο πεινασμένους», συνέχισε ο Τεντόγλου. «Αυτό πολλές φορές είναι δύσκλολο, ιδίως το πρωί. Εάν ο τελικός γινόταν απόγευμα, θα ήμουν καλύτερα. Σήμερα δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου, καθόλου. Ένιωσα σαν να πηδούσα σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ή Βαλκανικούς Αγώνες. Δεν με ένοιαζε το χρυσό, ήμουν σε τρομερή κατάσταση και περίμενα να πηδήξω καλύτερα. Αυτή η εμφάνιση δεν με αντιπροσωπεύει».

«Ήρθαν πολλοί Έλληνες και με χειροκρότησαν στις κερκίδες, μόνο αυτό κρατάω», συνέχισε ο Τεντόγλου. «Το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός, αφού έχουμε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα ξεκινήσω από νωρίς, Μάιο στη Ντόχα. Δεν μου αρέσει να χάνω αγώνες, θέλω να πηγαίνω παντού».

Πλέον, ο 26χρονος Μίλτος είναι εν ενεργεία χρυσός Ολυμπιονίκης, πρωταθλητής Κόσμου στον ανοιχτό και στον κλειστό στίβο, αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης στον ανοιχτό και κλειστό στίβο! Η μοναδική ήττα του σε μεγάλη διοργάνωση από το 2018 και μετά ήταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 στο Γιουτζίν, όταν τον νίκησε στο τελευταίο άλμα ο Κινέζος Γουάνγκ.

Η σπρίντερ Πολυνίκη Εμμανουηλίδου κατέλαβε την 4η θέση στον προκριματικό των 60 μ. με χρόνο 7.27 και δεν μπόρεσε να πάρει κάποιο από τα απ’ ευθείας εισιτήρια για τον επόμενο γύρο. «Νιώθω έτοιμη για πολύ μεγαλύτερα πράγματα», υποσχέθηκε.

Ο Κώστας Δουβαλίδης τερμάτισε 6ος στον προκριματικό των 60μ με εμπόδια, με επίδοση 7.79, και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Ήταν η έκτη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. «Και τελευταία», συμπλήρωσε ο 37χρονος εμποδιστής.

Στον τελικό του ύψους γυναικών, η Τατιάνα Γκούσιν κατέλαβε την 7η θέση με άλμα στα 1,91 μ. «Aγχώθηκα γιατί αγωνίστηκα δίπλα σε γίγαντες, αλλά είναι απίστευτο ότι βρίσκομαι εδώ», δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά τον αγώνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter