Tεράστια αμμοθύελλα 40 έτη φωτός από τη Γη ανακάλυψε το τηλεσκόπιο James Webb

Tεράστια αμμοθύελλα 40 έτη φωτός από τη Γη ανακάλυψε το τηλεσκόπιο James Webb
Πηγή: Twitter

Tεράστια αμμοθύελλα διαπίστωσε για πρώτη φορά στον εξωπλανήτη VHS 1256b, που απέχει περίπου 40 έτη φωτός από τη Γη. το τηλεσκόπιο James Webb της NASA.

Με το όνομα «VHS 1256 b», ο εξωπλανήτης βρίσκεται περίπου 40 έτη φωτός μακρυά από τη Γη και περιστρέφεται σε μεγάλη απόσταση από τα άστρα του, κάτι που αποτελεί ιδανική συνθήκη για την παρατήρηση με το διαστημικό τηλεσκόπιο.

«Ο VHS 1256 b απέχει περίπου τέσσερις φορές περισσότερο από τα άστρα του από ό,τι ο Πλούτωνας με τον Ήλιο μας, γεγονός που τον καθιστά έναν εξαιρετικό στόχο για τον Webb», τόνισε η Μπρίτανι Μάιλς, υπότροφος στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και συμμετέχουσα στη μελέτη. «Αυτό σημαίνει ότι το φως του πλανήτη δεν αναμιγνύεται με το φως από τα άστρα του», πρόσθεσε η ίδια.

Τα στροβιλιζόμενα νέφη περιέχουν μεγαλύτερους και μικρότερους κόκκους σκόνης με τα νέφη να κινούνται συνεχώς. Τα σύννεφα είναι εξαιρετικά θερμά καθώς φτάνουν έως 830 βαθμούς Κελσίου.

«Οι λεπτότεροι κόκκοι στην ατμόσφαιρά του ενδεχομένως μοιάζουν με μικροσκοπικά σωματίδια όπως στον καπνό», τόνισε η Μπεθ Μπίλερ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου που συμμετείχε στη μελέτη.

Πηγή: NBC, Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter