«Τεράστια επιτυχία της πατρίδας» βλέπει ο Οικονόμου στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

«Τεράστια επιτυχία της πατρίδας» βλέπει ο Οικονόμου στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Για «τεράστια επιτυχία της πατρίδας» και «αναδίπλωση Ερντογάν» στη σύνοδο του ΝΑΤΟ έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο ίδιος επιχείρησε να υποβαθμίσει τα όσα δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη συνέντευξη τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης, ο οποίος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και αμφισβήτησε για μια ακόμη φορά την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, ενώ αναφορικά με την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση αλλά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην συνέντευξη του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε ότι «δεν κατάλαβε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μία προσπάθεια να αντικρούσει τα όσα επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Ερντογάν και την στήριξη της Δύσης προς την Τουρκία η οποία όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «επιβραβεύεται για την ακραία αναθεωρητική πολιτική που εκφράζει» χαρακτηρίζοντας την σύνοδο ως μια «δεινή διπλωματική ήττα για την Ελλάδα,  έκανε λόγο για «επιτυχία της Κυβέρνησης, και τεράστια επιτυχία της Πατρίδας».

Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα, στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκατέστησε το διεθνές της κύρος και διαδραματίζει πια σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε όλες τις μεγάλες κρίσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ευρασιατικός χώρος. Η Ελλάδα είναι σήμερα μια χώρα σεβαστή, με βαρύνοντα ρόλο, παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Το γεγονός αυτό, εκτός από επιτυχία της Κυβέρνησης, είναι και τεράστια επιτυχία της Πατρίδας. Και έτσι θα έπρεπε να την αντιλαμβάνονται όλοι, ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας διαφορές».

Και επιτιθέμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο «κ. Τσίπρας, όμως, ο οποίος στη διάρκεια της δικής του πρωθυπουργίας καταβαράθρωσε το κύρος της Ελλάδας και τέτοιες μέρες το 2015 διακινδύνευσε να την καταστήσει χώρα-παρία, δεν αντιλαμβάνεται ούτε στο ελάχιστο τη σύγχρονη διεθνή πολιτική και διπλωματία. Γιατί αν καταλάβαινε τι συμβαίνει, δεν θα καταψήφιζε την αμυντική ενίσχυση της χώρας και την εμβάθυνση των συμμαχιών με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Αν καταλάβαινε τι έγινε και επικέντρωνε στη μεγάλη εικόνα, θα έβλεπε ότι η Τουρκία αναδιπλώθηκε και δεν έθεσε τις παράλογες θέσεις της σε καμία από τις συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Αν έβλεπε λίγο μακρύτερα από τον στενό κομματικό του ορίζοντα, θα παρατηρούσε ότι στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου στέλνεται σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα να αποφεύγει τις εντάσεις στο Αιγαίο και να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου».

Και κατέληξε:

«Όπως και στην περίοδο της πανδημίας, όπως συμβαίνει τώρα με την ενεργειακή κρίση, το ίδιο δυστυχώς ισχύει και για τα εθνικά μας θέματα: οι τεράστιες σύγχρονες προκλήσεις ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες και τα πολιτικά κυβικά του κ. Τσίπρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελλάδα, στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκατέστησε το διεθνές της κύρος και διαδραματίζει πια σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε όλες τις μεγάλες κρίσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ευρασιατικός χώρος. Η Ελλάδα είναι σήμερα μια χώρα σεβαστή, με βαρύνοντα ρόλο, παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Το γεγονός αυτό, εκτός από επιτυχία της Κυβέρνησης, είναι και τεράστια επιτυχία της πατρίδας. Και έτσι θα έπρεπε να την αντιλαμβάνονται όλοι, ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας διαφορές. Ο κ. Τσίπρας, όμως, ο οποίος στη διάρκεια της δικής του πρωθυπουργίας καταβαράθρωσε το κύρος της Ελλάδας και τέτοιες μέρες το 2015 διακινδύνευσε να την καταστήσει χώρα-παρία, δεν αντιλαμβάνεται ούτε στο ελάχιστο τη σύγχρονη διεθνή πολιτική και διπλωματία. Γιατί αν καταλάβαινε τι συμβαίνει, δεν θα καταψήφιζε την αμυντική ενίσχυση της χώρας και την εμβάθυνση των συμμαχιών με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Αν καταλάβαινε τι έγινε και επικέντρωνε στη μεγάλη εικόνα, θα έβλεπε ότι η Τουρκία αναδιπλώθηκε και δεν έθεσε τις παράλογες θέσεις της σε καμία από τις συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Αν έβλεπε λίγο μακρύτερα από τον στενό κομματικό του ορίζοντα, θα παρατηρούσε ότι στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου στέλνεται σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα να αποφεύγει τις εντάσεις στο Αιγαίο και να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου.

Όπως και στην περίοδο της πανδημίας, όπως συμβαίνει τώρα με την ενεργειακή κρίση, το ίδιο δυστυχώς ισχύει και για τα εθνικά μας θέματα: οι τεράστιες σύγχρονες προκλήσεις ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες και τα πολιτικά κυβικά του κ. Τσίπρα.»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter