Τεράστια η ανταπόκριση του κόσμου για βοήθεια προς τους πληγέντες (Photos)

Τεράστια η ανταπόκριση του κόσμου για βοήθεια προς τους πληγέντες (Photos)

Συγκινητική είναι από το πρωί η προσφορά των πολιτών της Θεσσαλονίκης για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές. Μετά το κάλεσμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σήμερα και αύριο συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να σταλούν στην Περιφέρεια Αττικής και κατόπιν να διανεμηθούν σε αυτούς που τα χρειάζονται.

Από τις 9 το πρωί πολίτες προσφέρουν νερά, χυμούς, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντηλα. “Στέλνω και ένα παστέλι για να γλυκάνω τον πόνο τους” είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μικρός Αλέξανδρος, που βρέθηκε το πρωί στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ μαζί με την μητέρα του.

Στην υποδοχή από το πρωί ήταν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα. “Ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με την Περιφέρεια Αττικής και ενημερώθηκε για το πώς μπορεί να προσφέρει ο δήμος. Ενημερωθήκαμε ότι πρέπει να προσφέρουμε είδη πρώτης ανάγκης. Σε συνεργασία με τον δήμαρχο και τη διοίκηση της ΔΕΘ αποφασίσαμε να μαζέψουμε τα είδη στο περίπτερο 16. Είναι τραγικό αυτό που έγινε, απόρροια έλλειψης συντονισμού. Σήμερα θρηνούμε δεκάδες θύματα και όλη η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη. Από το πρωί βλέπω απλούς ανθρώπους να προσφέρουν τα είδη που ζητάμε και να έχουν βουβό πόνο” τόνισε.




Στην εξυπηρέτηση των πολιτών που σπεύδουν να βοηθήσουν, συμβάλλει και το προσωπικό ασφάλειας της ΔΕΘ, που τους μεταφέρει από την βόρεια πύλη με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο περίπτερο, ενώ αθρόα είναι και η προσέλευση επαγγελματικών αυτοκινήτων που μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης.

“Πρέπει σε αυτή την στιγμή να δείχνουμε την ανθρωπιά μας. Ολοι είμαστε συγκλονισμένοι. Ας ευχηθούμε να μην συμβεί άλλη φορά τέτοιο πράγμα” είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μία από τους πολίτες που έσπευσαν να προσφέρουν στους πυρόπληκτους, η κα Βασιλική, που χωρίς πολλά λόγια άφησε τα είδη που συγκέντρωσε και έφυγε. Έτσι όπως κάνουν άλλωστε και οι περισσότεροι…

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μετά από έκκληση του Δημάρχου Ραφήνας –Πικερμίου, Ευάγγελου Μπουρνούς και του αντιδημάρχου Γιώργου Κοκκόλη, η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες και τους αιρετούς να μη συγκεντρώνουν πλέον τρόφιμα, νερά και ρουχισμό καθώς υπάρχει υπερπροσφορά και είναι αδύνατη η διαχείριση του όγκου της. Στη διάρκεια της ημέρας θα καταρτιστεί κατάλογος με τις ακριβείς ανάγκες των πληγέντων, προκειμένου οι πολίτες και οι φορείς να προσφέρουν στοχευμένα βοήθεια.

Βοήθεια στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας από φορείς

Τη δική τους βοήθεια στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας δημοσιοποιούν φορείς που προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας. Συγκεκριμένα, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με την περιφέρεια της Αττικής προσφέρουν φιλοξενία στα θύματα της φωτιάς. Οι εν λόγω φορείς βρίσκονται σε επικοινωνία με την Περιφέρεια Αττικής για να συντονίσουν τη δράση τους, σε ό,τι αφορά τη σίτιση εντός και εκτός ξενοδοχείων.

Δικαστές και δικηγόροι έλαβαν αποφάσεις υπέρ των πυρόπληκτων

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) έλαβαν αποφάσεις για την υποστήριξη και ενίσχυση των θυμάτων των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν πλήξει την Αττική.

Eιδικότερα, η ΕΔΕ έλαβε απόφαση για οικονομική στήριξη των πληγέντων, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών και εξειδικευτούν οι ανάγκες και καλεί τους δικαστές, που έχουν τη δυνατότητα, σε έκτακτη αιμοδοσία για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής.

Ο ΔΣΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλους τους πυρόπληκτους και συγχαίρει τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας που μάχονται με υπεράνθρωπη προσπάθεια και αυτοθυσία.

Ακόμη, ο ΔΣΑ θεωρεί αναγκαίο να προβλεφθεί νομοθετικά η αναστολή των πλειστηριασμών και εν γένει των καταδιωκτικών μέτρων και μέτρων εκτέλεσης στις πληγείσες περιοχές μέχρι τις 30-9-2018.

Παράλληλα, ο ΔΣΑ ως ένδειξη αλληλεγγύης και ουσιαστικής στήριξης στους πυροπλήκτους αποφάσισε:

1. Να διοργανώσει εθελοντική αιμοδοσία από αύριο και κάθε μέρα από 8.30 έως και 19.30 στο νοσοκομείο «Ελπίς» που συνεργάζεται με την Τράπεζα αίματος του ΔΣΑ, υπέρ των πληγέντων. Μετά από συνεννόηση με το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», οι δικηγόροι μπορούν- την Πέμπτη 26-07- να δίνουν αίμα και στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου, από τις 8.30 ως τις 15.30, για την τράπεζα αίματος του ΔΣΑ, υπέρ των πυροπλήκτων.

2. Να αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης αξίας 5.000 ευρώ τα οποία θα υποδείξουν οι αρμόδιοι φορείς.

3. Να ανοιχτεί ειδικός τραπεζικός λογαριασμός του Δ.Σ.Α. υπέρ των πυρόπληκτων, μέσω του οποίου θα μπορούν οι συνάδελφοι, τόσο των Αθηνών όσο και των περιφερειακών Συλλόγων να συνδράμουν οικονομικά τους πυρόπληκτους. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν προς ενίσχυση των πυρόπληκτων στην κατεύθυνση που θα υποδείξουν οι αρμόδιοι φορείς.

4. Να κληθούν οι δικηγόροι να συνδράμουν περαιτέρω, με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, ιδίως με είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία συγκεντρώνονται στο Κέντρο Logistics της περιφέρειας Αττικής (Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού, δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαλήρου), στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5, Μαρούσι) και στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού (Λυκαβηττού 1).

Τέλος, οι δικαστές και οι Αθηναίοι δικηγόροι εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας.

Ε.Ε.Α.: «Ώρα να δείξουμε όλοι την αλληλεγγύη μας»

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αρκετοί αγνοούνται, ενώ εκατοντάδες δίνουν τη δική τους μάχη σε νοσοκομεία. Χιλιάδες άλλοι βρέθηκαν ξαφνικά μακριά από τις εστίες τους, ενώ πάρα πολλοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Αυτή είναι η πραγματικότητα από χθες το βράδυ για τους κατοίκους πολλών περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές.

Αυτή την κρίσιμη ώρα που δοκιμάζονται οι συνάνθρωποί μας, εμείς οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους. Σίγουρα κανείς δεν είναι σε θέση να φέρει πίσω τις ζωές που χάθηκαν. Όμως αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και λειτουργήσουμε με αλληλεγγύη, είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε έστω και λίγο τη δραματική κατάσταση για όσους κατάφεραν να σωθούν και που σήμερα παλεύουν να σταθούν όρθιοι. Κανείς δεν πρέπει να μένει μόνος του.

Με αυτό το σκεπτικό, η Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προσφοράς όχι μόνο προς τα μέλη του αλλά προς όλους τους πολίτες που έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

Από σήμερα Τετάρτη 25/7 έως και μεθαύριο Παρασκευή μεσημέρι 27/7 και ώρες από 09.00 -17.00, όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρνει στο ισόγειο του κτιρίου του ΕΕΑ (Πανεπιστημίου 44 και Χ. Τρικούπη, τηλ επικοινωνίας 210-3380203 και 210-3380206) τρόφιμα, νερά, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης που θα προσφερθούν στους πληγέντες κατοίκους της Αττικής.

Οι ανάγκες που υπάρχουν είναι μεγάλες και η οποιαδήποτε προσφορά μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των συνανθρώπων μας. Εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα στερεά και υγρά μακράς διάρκειας, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, φάρμακα, είναι ορισμένα από τα είδη που χρειάζονται αυτή την στιγμή οι συνάνθρωποι μας. Κανείς δεν θα σταθεί στο πόσα φέρνει ο καθένας. Σημασία έχει να στείλουμε παντού το μήνυμα της ανιδιοτελούς προσφοράς και της εγρήγορσης. Και να δείξουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν σκληρά, ότι τους νοιαζόμαστε και δεν τους έχουμε αφήσει στο έλεος του Θεού. Είναι η στιγμή που πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα αποσταλούν αμέσως στις πληγείσες περιοχές. Είναι το πρώτο βήμα δράσης που κάνει το ΕΕΑ και θα ακολουθήσουν και άλλα, σε συνεργασία με τους Δημάρχους των περιοχών και με την Πολιτεία. Παράλληλα θα υπάρξουν στοχευμένες δράσεις για την στήριξη των επαγγελματιών των περιοχών αυτών, προκειμένου να βοηθήσουμε να λειτουργήσουν ξανά τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά τους. Ήδη το ΕΕΑ φροντίζει για την άμεση καταγραφή των ζημιών από πραγματογνώμονες, έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter