Τεράστια συλλογή αντικειμένων των Ναζί βρέθηκε σε κρυφό δωμάτιο στο Μπουένος Άιρες (Photos/Video)

Τεράστια συλλογή αντικειμένων των Ναζί βρέθηκε σε κρυφό δωμάτιο στο Μπουένος Άιρες (Photos/Video)

Σε ένα κρυφό δωμάτιο σε σπίτι κοντά στο Μπουένος Άιρες, η αστυνομία θεωρεί ότι έχει εντοπίσει τη μεγαλύτερη συλλογή αντικειμένων των Ναζί στην ιστορία της Αργεντινής. Μεταξύ των ευρημάτων περιλαμβάνονται μία προτομή του Αδόλφου Χίτλερ, μεγενθυτικοί φακοί μέσα σε κουτιά με σβάστιγκες, ακόμα και μια μακάβρια ιατρική συσκευή που χρησιμοποιούταν για τη μέτρηση του μεγέθους του κρανίου.

Τα αντικείμενα, περίπου 75 συνολικά, βρέθηκαν στο σπίτι ενός συλλέκτη σε προάστιο βόρεια του Μπουένος Άιρες, με τις αρχές να πιστεύουν ότι πρόκειται για αυθεντικά αντικείμενα που ανήκαν σε υψηλόβαθμα στελέχη των ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Οι πρώτες μας έρευνες δείχνουν ότι πρόκειται για αυθεντικά τεμάχια» δήλωσε η υπουργός Ασφαλείας της Αργεντινής στο Associated Press, προσθέτοντας ότι κάποια αντικείμενα συνοδεύονταν από παλιές φωτογραφίες. «Πρόκειται για έναν τρόπο που χρησιμοποιούταν για να πουληθούν τέτοια αντικείμενα στην αγορά, δείχνοντας ότι χρησιμοποιούνταν από την Φύρερ. Υπάρχουν φωτογραφίες του με τα αντικείμενα.»

Ανάμεσα στα συνταρακτικά ευρήματα περιλαμβάνονται παιχνίδια που χρησιμοποιούνταν για τον προσηλυτισμό των παιδιών στα ναζιστικά «ιδεώδη», καθώς και ένας ναζιστικός αετός πάνω από μια σβάστικα.

Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει πώς τα αντικείμενα εισήχθησαν στην Αργεντινή και κατέληξαν σε ένα κρυφό δωμάτιο πίσω από τη βιβλιοθήκη ενός σπιτιού στα προάστια του Μπουένος Άιρες. Η βασική υπόθεση που διατυπώνουν οι ερευνητές καθώς και μέλη της ισραηλιτικής κοινότητας της Αργεντινής είναι ότι μεταφέρθηκαν στη χώρα από υψηλόβαθμο στέλεχος ή ακόμα και ομάδα στελεχών των Ναζί μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η μεγάλη χώρα της λατινικής Αμερικής μετατράπηκε σε καταφύγιο για πολλούς εγκληματίες πολέμου, όπως ο διαβόητος Γιόζεφ Μένγκελε. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter