Τεράστιο σκάνδαλο: Πλούσιοι δωροδοκούσαν κορυφαία πανεπιστήμια για την εισαγωγή των παιδιών τους

Τεράστιο σκάνδαλο: Πλούσιοι δωροδοκούσαν κορυφαία πανεπιστήμια για την εισαγωγή των παιδιών τους

Ένα τεράστιο σκάνδαλο ήρθε στην επιφάνεια στις ΗΠΑ στο οποίο εμπλέκονται κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια, μεταξύ αυτών το Γέηλ, το Στάνφορντ, το πανεπιστήμιο του Τέξας, το UCLA και άλλα.

Συγκεκριμένα, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος 52 ατόμων τα οποία εμπλέκονται σε σκάνδαλο δωροδοκίας προκειμένου πλουσιόπαιδα να εξασφαλίζουν μια θέση σε κάποια απ’ τα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Εισαγγελείς στη Βοστώνη απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του 58χρονου Ουίλιαμ «Ρικ» Σίνγκερ, που θεωρούν ότι ήταν ο επικεφαλής της κομπίνας μέσω του δικτύου του, του Edge College & Career Network, το οποίο εξυπηρετεί έναν κατάλογο πελατών που περιλαμβάνει διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιρειών και ηθοποιούς. Τα έσοδα από την κομπίνα ανέρχονται σε τουλάχιστον 25 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η επιχείρηση του Σίνγκερ κανόνιζε ώστε τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια να τις δίνουν άλλοι στη θέση των παιδιών των πελατών της και σε μερικές περιπτώσεις φρόντισε ώστε υποψήφιοι για εισαγωγή να καταγραφούν ως επιλεγμένοι αθλητές, παρόλο που δεν είχαν καμιά σχέση με τον αθλητισμό.

Σύμφωνα με τους New York Times, συνολικά 33 βαθύπλουτοι γονείς αντιμετωπίζουν εξίσου βαριές κατηγορίες, ενώ εμπλεκόμενοι είναι και επόπτες – ελεγκτές, που κατηγορούνται ότι δέχτηκαν εκατομμύρια δολάρια για να φροντίσουν την εισαγωγή φοιτητών που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και οι αστέρες του Χόλιγουντ, Lori Loughlin και Felicity Huffman, ένας σχεδιαστής ρούχων και κορυφαίος δικηγόρος που δεν κατονομάζονται.

Πρόκειται για το εκτενέστερο και πιο βαρύ κατηγορητήριο παρόμοιας υπόθεσης, με 50 κατηγορούμενους σε έξι διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ και την εμπλοκή συνολικά 200 ατόμων σε όλη τη χώρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter