Τερέζα Μέι: Αναζητάμε ηγετικό ρόλο στον παγκόσμιο χάρτη μετά το Brexit

Τερέζα Μέι: Αναζητάμε ηγετικό ρόλο στον παγκόσμιο χάρτη μετά το Brexit

Προς αναζήτηση νέων συμμάχων παγκοσμίως, με στόχο τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών που θα επιτρέψει στη Βρετανία να διατηρήσει ηγεμονικό ρόλο μετά το Brexit βρίσκεται η χώρα, όπως δήλωσε η Τερέζα Μέι από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Το Λονδίνο, που κατά την Μέι, επιδιώκει μία «ολοκληρωμένη και φιλόδοξη» εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση όταν θα εγκαταλείψει το κλαμπ, θα οικοδομήσει έναν νέο ηγετικό ρόλο ως ισχυρός υποστηρικτής του επιχειρείν, των ελεύθερων αγορών και του ελευθέρου εμπορίου μετά το Brexit.

«Ας μην υποτιμάμε τις διαστάσεις αυτής της απόφασης. Η Βρετανία πρέπει να περάσει μία περίοδο σημαντικών αλλαγών, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περάσουμε από μία σκληρή διαπραγμάτευση και να διαμορφώσουμε έναν νέο ρόλο για τον εαυτό μας στον κόσμο, σημαίνει να δεχθούμε ότι ο δρόμος μπροστά μας θα είναι αβέβαιος μερικές φορές», προειδοποίησε η βρετανίδα πρωθυπουργός, γνωστοποιώντας ότι το Λονδίνο έχει ήδη ξεκινήσει συνομιλίες για μελλοντικές εμπορικές σχέσεις με χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Ινδία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter